Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hajtogatott croissant tang zhonggal

Hajtogatott croissant tang zhonggal
Hajtogatott croissant tang zhonggal
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a gyors hajtogatós módszert mindenképpen szerettem volna kipróbálni, mivel mindig időhiányban szenvedek. Itt nem kelesztettem újra és újra, csak hajtogattam, nyújtottam, és csak a végén kelesztettem a tésztát, mégis szépen elváltak egymástól a rétegek és mégsem volt túl vajas.

hozzávalók / 10 adag

A Tang zgonghoz

A tésztához

A hajtogatáshoz

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tang zonghoz a tejet hidegen elkeverjük a liszttel csomómentesre, majd felforraljuk, míg krémes állagúra nem sűrűsödik. Kihűtve használjuk a tésztához.

  2. A tejet egy kanál cukorral elkeverjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és habosra felfuttatjuk.

  3. A tészta hozzávalóit robotgépben vagy kenyérsütőgépben fényesre dagasztjuk, majd egy óra alatt langyos helyen letakarva megkelesztjük a duplájára.

  4. A megkelt tésztát alaposan kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk 50x25 cm-es téglalappá, 5 dkg margarint hidegen ráreszelünk, egyenletesen elosztjuk a tészta felületén, majd jobbról, balról 1/3-1/3 részt behajtjuk. Ezt a folyamatot háromszor ismételjük meg, minden alkalommal 90 fokot fordítunk a tésztán, és úgy nyújtjuk ki.

  5. A harmadik hajtogatás után kinyújtjuk a tésztát kb. 1 m x 25 cm-es téglalappá, és 8-10 háromszögre osztjuk.

  6. A háromszögek szélesebb részére tesszük a tölteléket, vagy 1 ek-nyi krémsajtot, és feltekerjük a tésztát.

  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a süteményeket, és a tetejüket megkenjük felvert egész tojással. Tetejére reszelt sajtot hintünk.

  8. Langyos helyen 20-30 perc alatt újra kelesztjük a süteményeket.

  9. 180 fokos sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük a croissant-okat.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 263
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: croissant
hasonló kategóriák: zsemle, perec, édes leveles, bagel, briós, buci, burek, hamburger-buci, pita, kifli

egyéb elnevezések

vajas croissant, croissant hajtogatott módszerrel, sajtos croissant

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kosinak
Krityuka / kosinak Sat, 2014-02-08 10:35

A tang-zhonghoz víz kell vagy tej?A recept vizet ír,az elkészítésnél tej van írva.Szeretném elkészíteni,mert brutál jól néz ki,de az ott nem egyértelmű.Köszi.
Krisz

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2014-02-08 17:34

Szia!
A tang zhong belekerül a tésztába, csak nem tudom jobban leírni, mert korlátok közé van szorítva a megfogalmazásom. Tehát van egy alap tang zhong, ami 1 rész liszt, 5 rész víz, de készítheted tejjel is , sőt csináltam tejszínnel is. Általában 2,5 dl vízzel és 5 dkg liszttel készítem és azt ketté osztom. Egyik részét elhasználom, a másikat zárható edényben hűtőbe teszem, így még 3 napig elhasználható. A tészta egyéb részébe tejet használok, mint egyébként egy kelt tésztába. De ott is lehet író, kefir, joghurt tetszés szerint. Ezeket is mindig variálom, így sosem készítem el ugyanazt kétszer.
Üdv: Évi néni

kosinak
Krityuka / kosinak Sat, 2014-02-08 18:58

Nagyon-nagyon szépen köszönöm a gyors választ.Most már semmi nem áll az utamba ahhoz,hogy holnap el is készítsem ezt a finomságot.
:-)

Ágimami44
Ágimami44 Sat, 2014-02-08 12:23

Úgy láttam más recepteknél, hogy lehet vízzel is és tejjel is finom.Én a tejet választanám :)

448
víz 1.25 dl
tönkölybúza liszt 25 g
tej 1 dl
joghurt 2.5 dl
cukor 4 ek
1 teáskanál
friss élesztő 2.5 dkg
tojás 2 db
tönkölybúza liszt 60 dkg
margarin 15 dkg
krémsajt 15 dkg
ementáli sajt 10 dkg