Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal brokkolival-kelbimbóval és almával

Hal brokkolival-kelbimbóval és almával
Hal brokkolival-kelbimbóval és almával
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a halas étel gyorsan elkészíthető, akár friss zöldségeket, akár fagyasztott hozzávalókat használunk.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Párolt rizzsel vagy önálló fogásként is tálalható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat felkockázzuk, a brokkolit rózsáira, az almát cikkekre vágjuk. Ha fagyasztott halat használunk, azt előtte engedjük fel.
  2. Az olajjal meglocsoljuk egy jénai tál vagy tepsi alját, és rászedjük a halat. Ráfacsarjuk a citrom levét, megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Ezután rárakjuk a brokkolit, kelbimbót és az almát.
  4. A tetejét elrendezzük. Megsózzuk, megszórjuk hal fűszerkeverékkel, majd rálocsoljuk a főzőtejszínt.
  5. Lefedjük alufóliával, és sütőben közepes fokozaton 50 perc alatt készre sütjük. Az utolsó 10 percre levesszük a fóliát, hogy megpiruljon a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 047
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

alufóliában sült zöldséges hal, tejszínes zöldséges hal, tőkehalfilé tejszínes zöldségekkel sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

libaláb
libaláb Thu, 2014-05-15 14:27

Hu, de jól néz ki! A hétvégén okvetlenül el fogom készíteni.

406
tőkehalfilé 80 dkg
brokkoli 40 dkg
kelbimbó 40 dkg
alma 2 közepes db
citromlé 1 citromból nyert
olívaolaj 2 ek
hal fűszerkeverék 1 ek
főzőtejszín 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint