Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal Monte Carlo módra

Hal Monte Carlo módra
Hal Monte Carlo módra
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a reformkonyha, egészséges táplálkozás korszakának hajnalán megjelent egy klassz könyv, a Testépítés a konyhában. Szinte minden egyes lapja kincs, sok receptjét elkészítettem már, egészségesek és ízletesek mind, innen származik ez a főétel is. Amikor egy sporteseményen megvettem, néztem csak nagyokat az akkor még szokatlan alapanyagokon (értsd: kukoricadara, zabpehely, brokkoli), de ma már teljesen hétköznapiak ezek a hozzávalók.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fehérbor, pl. olaszrizling.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat a mélyhűtőből elővesszük, picit befűszerezzük sóval és borssal.
  2. A brokkolit rózsaira szedjük. (Ebben elég türelmetlen vagyok, mindig túl nagyok maradnak, de azért így is jó lesz.)
  3. A sütőt bekapcsoljuk. Egy sütőtálba, melynek pereme is van sütőpapírt helyezünk, félrerakjuk.
  4. A halat és a brokkolit megpároljuk. (Erre segítségem a pároló, amely egy ütemben elvégzi ezt a munkát 15-20 perc alatt. A lényeg természetesen, hogy a halacskánk ne hulljon atomjaira, de a brokkoli azért lehet már teljesen puha.)
  5. Eközben készítünk egy besamell mártást. Vajon lisztet pirítunk, felöntjük tejjel, csomómentesre keverjük, kb. puding sűrűségű legyen. Kicsi só kerüljön bele.
  6. A sütő már forró. A kibélelt sütőtálba egymás mellé rakjuk a halszeleteket, amelyekre ráhalmozunk párolt brokkolit, egy szelet sonkát és lezárjuk a halmot besamell mártással.
  7. Mehet a sütőbe, amíg picit megszilárdul és megpirul a mártás teteje. Lehet rá sajtot is reszelni.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 552
elküldve: 3
receptkönyvben: 116
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lepényleső

Mióta szakács: 2011.09.17.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sütőben sült halfilé brokkolival, brokkolival-sonkával rakott sült halfilé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Goblinginger
Goblinginger Mon, 2013-04-08 09:13

Nem csak kipróbáltam, de annyira ízlett a családnak, hogy szombaton és vasárnap is ezt kellett készítenem. Isteni volt :)

641
pangasius 50 dkg
brokkoli 1 közepes fej
füstölt szalonna 10 dkg
0 ízlés szerint
citrombors 0 ízlés szerint
vaj 2.5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
tej 4 dl