Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal panko bundában mentás uborkasalátával

Hal panko bundában mentás uborkasalátával
Hal panko bundában mentás uborkasalátával
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éppen valami könnyű, frissítő nyári ételre vágytam. Elkezdtem gondolkozni, és hát ez sült ki belőle.

A panko egy főként japánban használatos kenyérmorzsa, de előfordul más ázsiai országokban is. A mi zsemlemorzsánknál ropogósabb és levegősebb szerkezetű, valamint sokkal kevesebb olajat szív magában, tehát egészségesebb és szerintem finomabb is. Használják különféle tempurák elkészítéséhez és a tonkatsuhoz (japán rántott hús).

hozzávalók / 2 adag

  • 40 dkg friss fehér húsú halfilé (pl. pangasius, tőkehal, harcsa)
  • liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek tej
  • panko
  • bors
  • ½ citrom
  • olaj

Mentás kapros uborkasalátához:

  • 1 db kígyóuborka
  • 175 g tejföl vagy görög joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 10 db menta levél
  • ½ citrom
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az uborkát megmossuk, (meghámozzuk,) és uborkaszeletelőn vagy reszelőn felaprítjuk. Sózzuk, és félretesszük 30 percre, amíg a levét kiereszti.
  2. Közben a halat megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk. Vágjuk 4-5 cm-es darabokra, sózzuk, borsozzuk, és tegyük hűtőbe.
  3. Az uborka levét nyomkodjuk ki, amennyire csak tudjuk. Tegyük egy tálba, adjuk hozzá a tejfölt, az átnyomott fokhagymát, a felaprított mentát és kaprot, majd a fél citrom levét. Keverjük össze az egészet, és tegyük hűtőbe.
  4. A bundázáshoz tegyük külön-külön tányérba a lisztet, a tejjel összekevert tojást, pankot. A halat ilyen sorrendben forgassuk meg az alapanyagokban, és tegyük bő forró olajba.
  5. Mindkét oldalát süssük kb. 1-2 percig, amíg a panko aranybarnára nem sül.
  6. Tálaljuk a halat gerezdekre szelt citrommal és a mentás kapros uborkasalátával.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 6 267
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

dnbsoldiers

Mióta szakács: 2013.01.27.
26 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hal panko bundában mentás-kapros uborkasalátával, panko bundában sült hal, bundás hal uborkasalátával, citromos rántott hal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!