Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal sörbundában

Hal sörbundában
Hal sörbundában
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a fish' n chips-et. A férjem pedig nem szeret étteremben vagy gyorsétkezdékben enni, így gondoltam, hogy otthon fogom előállítani az éttermi minőséget. Felkutattam a nekem legjobbnak látszó receptet az interneten, és mondhatom, hogy meglepődtem, mert nem számítottam ekkora sikerre. Még a halnak az ízét is megváltoztatta, olyan szempontból, hogy a férjem azt hitte, hogy valami drága halat vettem hozzá. Mivel a pangasius nem egy túl ízes hal (persze nem is drága), így nagyon finom lett. Én tepsiben sült krumplit készítettem hozzá, de legközelebb az igazi chips-el is megpróbálkozok, annak is meg van a fortélya, hogy mitől lesz belül puha, kívül pedig ropogós. Nekem mindig elpuhul pár perc után, ahogy az olajból kiveszem. Már kikutattam, hogy mi az oka, de most egyenlőre elég volt egy dolgot tökéletesíteni. 

Házilag készített majonézből kevertem ki a tartármártást hozzá.

hozzávalók / 6 adag

A halhoz

A sörbundához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat enyhén besózzuk, a bunda összes hozzávalóit a hűtőbe tesszük, hogy minden nagyon hideg legyen.
  2. Amikor már minden hideg, csomómentesre keverjük. Kicsit sűrűbbnek kell lenni, mint a palacsintatészta. Ha az egy üveg sör nem elég, folytathatjuk hideg szódával is. 
  3. Közben felmelegítjük az olajat, és ha jó forró, először a halakat a keményítőbe forgatjuk (ez azért kell, hogy a bunda ne váljon le sütés közben, plusz ropogós lesz), majd megmártjuk a sörtésztában, és óvatosan beleeresztjük a forró olajba. Először az egyik végénél fogva az olajba egy kicsit meghimbáljuk, és utána eresztjük teljesen bele. Így nem ragad le az aljára (vagy a kosárra, ha olajsütőben sütjük).
  4. Világos aranyszínűre sütjük.
  5. Papírtörlőre szedjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 51 941
elküldve: 9
receptkönyvben: 611
elkészítve: 27/33
Facebookon megjelent: 2

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rántott hal sörtésztában, rántott pangasius, sörbundás pangasius

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

harcostibi
Harcos Tibi / harcostibi Mon, 2014-11-10 21:08

Egyszer vettem pangasiust, elég is volt belőle...inkább veszem a hekket. Többe kerül, de sokkal finomabb. Paprikás liszttel szoktam kisütni, de megpróbálom ezt a sörbundát is.

acelmamusz
Barna Fruzsina / acelmamusz Mon, 2014-05-19 17:29

Megcsináltam, és isteni lett! Párom is el van tőle ájulva. Soha nem sikerül normálisan elkészítenem a halat, mindig van valami, ami hibádzik, de ez most tökéletes lett :) Annyival kiegészítettem, hogy miután kivettem az olajból, megszórtam fokhagyma granulátummal. Köszi a receptet :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2014-05-20 02:19

Nagyon szivesen, es orulok a sikerelmenyednek! En ugyan igy voltam amig ezt a receptet el nem keszitettem. Addig nekem sem sikerult a bundazott hal soha. Egyszer meg ugy meg is jartam, hogy az olaj suto racsara ragadt a teszta ahogy bele tettem a halat. Azt aztan lekeparni rola nem kis munka volt. Ezert egy videon ugy lattam, hogy mielott beledobjuk, egy kicsit meglobaljuk a forro olajban es ugy eresszuk bele amikor mar megkapta a bundat egy kicsit. Nekem ez volt a legnagyobb trukk az egesz halsutesben:)
Tovabbi jo sutest-fozest:)

FoxAlfa1
FoxAlfa1 Fri, 2014-04-18 22:10

Remélem, a hat személy nem csapja el a hasát a hetven deka hallal... Két jó étvágyú ember egy ültében felfalja, sőt... Karácsonykor másfél - két kiló tonhalat szoktunk kirántani négy személyre, persze, egy-két szeletecske marad másnap reggelre.

Pista39
Pista39 Fri, 2014-04-18 13:57

Remélem tudjátok azt, hogy a pangasius nevű förmedvényt hol és hogyan nevelik?!

AgnesEm
AgnesEm Sun, 2014-01-19 19:38

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy mirelit halból is lehet-e csinálni? előtte olvasszam fel teljesen?
Ági

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2014-01-20 02:43

Szia Agi! Termeszetesen lehet mirelit halbol is kesziteni, en mindig abbol sutom, meg ha friss halszeleteket vasarolok, en akkor is hazaviszem es beteszem a melyhutobe, mert nem biztos, hogy aznap halat sutok. Ugy hogy ha szukseged van ra, vedd ki, olvasszad ki, (en 24 oraval elobb kiveszem es a normal hutobe teszem). Ha kiolvadt teljesen, akkor papirtorlovel leitatom a nedvesseget rola mielott keszitem.
Sok sikert hozza, udv. Veronika

Incy
Incy Sat, 2013-03-09 19:01

A recept jó, én is így csináltam, de soha többé pangasius ...... a legförtelmesebb halféleség a világon!!!

csuricsibe78
csuricsibe78 Sun, 2013-05-05 13:39

Akkor az valami rosszabb minösegu lehetett,a pangasius az egyik legizletesebb hal es nem utolso sorban legegeszsegesebb.En imadom es ki is probalom ezt a receptet. :)

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-03-07 20:08

Már rég készülök kipróbálni a sörös bundát, de most meg is teszem, mert nagyon szépek a halacskáid. tényleg aranyszínűek. Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-03-08 01:45

Szia Piroska! En is ugy voltam mint te, hogy sokaig keszultem ra, aztan egyszer, valamikor tavaly megprobaltam es kudarcot vallottam a bundaval, mert leragadt az olajsutonek a kosaraba. Ugy el vette a kedvemet, hogy mostanaig nem mertem nekifogni. Nemregen a TV-ben lattam, hogy eloszor meg kell lobalni a forro olajban amig egy picit megkapja es aztan el lehet engedni akkor mar nem ragad le. Tulajdonkeppen ez a legfobb titka. Puszi: Veronika

M.Era
M.Era / M.Era Thu, 2013-03-07 14:40

Nagyon tetszik a recept, van itthon harcsafilém biztos kipróbálom a héten.
Köszi a receptet, további jó főzést és szép napot :)
Era

783
pangasius 700 g
0 ízlés szerint
étkezési keményítő 10 dkg
napraforgó olaj 3 dl
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 ek
1 tk
cayenne bors 0.25 tk
sör 3 dl