Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal spárgával és brokkolival

Hal spárgával és brokkolival
Hal spárgával és brokkolival
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha itt a spárga szezon, szerintem kihagyhatatlan a halas egytálételekből, legalábbis a spárgásokból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat kiengedjük és felkockázzuk, a brokkolit rózsáira szedjük, a spárga rostos héját lehámozzuk és feldaraboljuk, a póréhagymát fél centis karikára szeleteljük.
  2. Egy megfelelő méretű tepsi vagy tűzálló tál alját meglocsoljuk az olívaolajjal, és beleszedjük a halat. Ízlés szerint megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Meglocsoljuk a citrom levével, megszórjuk curryvel, és egyenletesen elrendezzük rajta a brokkolit, spárgát és póréhagymát.
  4. Az almát negyedeljük, a magházat eltávolítjuk, és hámozatlanul felszeleteljük, majd ezt is elrendezzük rajta.
  5. Meglocsoljuk a tejszínnel és megszórjuk a fűszerkeverékkel, ízlés szerint sózzuk. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 127
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

brokkolis hal spárgával és póréhagymával, tőkehal spárgával és brokkolival, csőben sült zöldséges tőkehal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
tőkehalfilé 80 dkg
fehér spárga 50 dkg
brokkoli 1 közepes db
póréhagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
citromlé 0.5 citromból nyert
curry por 1 teáskanál
alma 2 közepes db
hal fűszerkeverék 1 kávéskanál
főzőtejszín 40 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint