Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hal Veracruz módra

Hal Veracruz módra
Hal Veracruz módra
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a napfényes országok ételeit, pl. Görögország, Törökország. Közülük nagy kedencem a mexikói konyha - csupa tarkabarka egészséges finomság!

Veracruz a Mexikói-öböl partján fekszik, így egyrészt itt erősebb a spanyol hatás a konyhára, mint Mexikó többi részén, másrészt pedig rengeteg halat és tenger gyümölcseit használnak. Ez a recept eredetileg egy spéci halból készül (huachinango/ red snapper), de a "Veracruz módra" mára csak a szószt jelenti, ami felhasználható rákhoz, sőt, csirkéhez is. Én is készítettem már csirkemellből is, úgy is finom. Akármelyiket is választjuk, a végeredmény egy nagyon finom, könnyed nyári étel lesz.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Grillezett zöldségek és valamilyen könnyed, nem testes vörösbor.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket bekenjük az olaj, kömény és chili keverékével, sózzuk, majd megsütjük vagy serpenyőben egy kevés olajban vagy grillsütőben (én ezt szoktam).
  2. Egy nagyobb serpenyőben kevés olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, majd a fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomokat/konzervet, a jalapenot és a bogyókat, majd babérral és kevés köménnyel ízesítjük. Sózás előtt kóstoljuk meg, mivel a bogyók is sósak!
  3. A szószt addig rotyogtatjuk, míg besűrűsödik. Ekkor visszatesszük a korábban megsütött halat, majd a serpenyőt rázogatjuk, hogy a szósz teljesen befedje a szeleteket.
  4. Ha kész, levesszük a tűzről, megszórjuk apróra vágott korianderlevéllel, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 571
elküldve: 3
receptkönyvben: 187
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Boribon

Mióta szakács: 2010.11.06.
21 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: mexikói
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Huanchinango a la Veracruzana, tengeri hal mexikói módra, zöldséges fűszeres hal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

juhjud
juhjud Sun, 2013-02-24 17:06

Mivel alacsony szénhirdáttartalmú diétán vagyok, köret nélkül készítettem. A bőséges ragu a köretet is pótolta. Mennyei volt!

Boribon
Boribon / Boribon Sun, 2013-02-24 21:53

En is pont ezert keszitettem.:-) En is csak minimalis szenthidratot eszek, max. babokat es a mexikoi/latin konyha recepjei tokeletesek ehhez a tipusu etrendhez. Raadasul szuper finomak.

kicsivik
kicsivik / kicsivik Thu, 2012-06-14 11:11

Hú, nekünk nagyon ízlett!! Sima kiolvasztott tőkehalfilével is kifogástalanul működik. Máskor is elkészítem. Szumákkal, mentával, petrezselyemmel, sóval ízesített vadrizst tálaltam hozzá.

457
tonhal 25 dkg
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 4 nagy db
zöld olajbogyó 6 db
kapribogyó 1 ek
jalapeño 1 ek
római kömény 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
koriander 1 ek
0 ízlés szerint
olívaolaj 0.5 dl