Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hálaadásnapi pulyka másképp

Hálaadásnapi pulyka másképp
Hálaadásnapi pulyka másképp
95 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben ünnepeljük a Hálaadást, bár nem a mi ünnepünk, de ilyenkor elfogyasztunk minden finomságot, és végignézzük az összes amerikai focimeccset, amit csak bemutatnak. Az idén szerencsések voltunk, mert most először három meccset is láthattunk egyhuzamban. Mivel nagy a kötődésünk ehhez a sporthoz, így kerül a pulyka is az asztalunkra. 

hozzávalók / 5 adag

Hús

Köret

ajánlat

E mellé az étel mellé jól illik az általam már bemutatott tejszínes áfonyaszósz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús

  1. A pulykamellet filézőkéssel jobbról, balról vágva három felé nyitjuk, így jó nagy felületet kapunk, amit fűszerezhetünk, tölthetünk. Külső oldalát enyhén sózzuk (hisz a bacon is rákerül) és borsozzuk. A belső oldalt is enyhén sózzuk, és tarka borsot tekerünk rá.
  2. A belső oldalt beborítjuk a nyers áfonyaszemekkel.
  3. A francia camembert kecskesajttömböt hosszában felvágjuk, és két zsenge rozmaringágat dugunk a belsejébe, majd összecsukjuk a vágást.
  4. Az így megtöltött kecskesajtot az áfonya tetejére helyezzük, és a hússal és gyümölccsel körültekerjük úgy, hogy mindenütt egyformán kerüljön mindenből.
  5. A felgöngyölt hústekercset teljesen körbetekerjük bacon szalonnával, és egy akkora tepsibe tesszük, mint a hústekercs. Erős tűzön 1-2 perc alatt az alját megpirítjuk, majd fóliával letakarva 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 1 órára. Ha eltelt az idő, levesszük a fóliát, és pár perc alatt megpirítjuk a bacont.

Köret

  1. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Vajat és tejet adva hozzá burgonyapürét készítünk.
  2. Az édesburgonyát megtisztítjuk, juliene-re vágjuk, és kevés olajon hirtelen 2-3 perc alatt szalmaburgonyát sütünk belőle, melyet konyhai törlőn itatunk le.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 716
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

áfonyával töltött pulyka, kecskesajtos pulyka, töltött pulyka

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

844
pulykamell 1 kg
bacon 10 dkg
áfonya 15 dkg
kecskesajt 20 dkg
rozmaring 2 szál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
burgonya 70 dkg
tej 1 dl
vaj 10 dkg
édesburgonya 2 db