Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halas burger mártással és borsópürével

Halas burger mártással és borsópürével
Halas burger mártással és borsópürével
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver 15 perces kajái adták az ötletét ennek a receptnek. Az ő mártása kapribogyóval, uborkával és kötözősalátával készült. Én kicsit egyszerűsítettem a mártáson, de tavasszal majd az ő verzióját is kipróbálom. A borsópüré isteni. Nagyon szeretem az ilyen önmagukban rendkívül egyszerű dolgokat. Az ízek kombinációja a legfontosabb ennél az ételnél. Érdemes saját magunk megsütnünk a hamburger zsemlét is. Én előző este készítettem el, de nem egy nagy művelet, szóval igazán belefér, ha egy kicsit ráérősebb napunk van. Strawberry (Juci) SOS hamburger zsemléjét javaslom. A képen is az látható. Persze látszik rajta, hogy nem egy pék készítette, de annyi baj legyen. Nincs benne adalékanyag, tartósítószer, és még kitudja mennyi mindent megspórolunk még magunknak. Csak egy picit kell több energiát belefektetni a főzésbe. :)

hozzávalók / 4 adag

A burgerhez

A mártáshoz

A borsópüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Amennyiben a hamburger zsemlét magunk készítjük, kezdjünk azzal. Strawberry (Juci) SOS hamburger zsemléjét javaslom.
  2. Mérjük ki a borsót, hámozzuk meg a burgonyákat, és vágjuk őket kb. fél centi vastag karikákra. Tegyük oda főni a burgonyát egy lábasban (fedő alatt).
  3. Amint megfőtt a burgonya, adjuk hozzá a borsót, ízesítsük borsikafűvel, sóval és borssal. Ne fukarkodjunk a borsikafűvel, isteni ízt ad az ételnek. Miután a zöldségek megfőttek, vegyük le a lábast a lángról, és turmixoljuk péppé a borsót és a burgonyát.
  4. A halat sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg chiliporral, és forgassuk lisztbe.
  5. A zsemléket vágjuk félbe, és pirítsuk meg a belső felüket egy serpenyőben.
  6. Készítsük el a mártást is: turmixoljuk össze valamennyi hozzávalót. A fetával sűríthetjük még ízlés szerint.
  7. Süssük meg a halakat minimális olajban.
  8. Kenjük meg a hamburger mindkét felét a mártással. Tegyük rá a halat, amit akár pici darabokra is tépkedhetünk egy villa segítségével. Tegyünk a halra sajtot, zöldséget ízlés szerint, akár még egy kis szószt is. Majd helyezzük rá a "kalapot" is.
  9. Tálaljuk a borsópürével ízlésesen.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 446
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halburger, hamburger hallal, tőkehalas hamburger borsóőürével

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

696
hamburger zsemle 4 db
tőkehalfilé 30 dkg
sajt 4 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 4 dkg
chili 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
vöröskáposzta 1 kis db
görög joghurt 3 dl
majonéz 1 ek
mustár 1 ek
kovászos uborka 6 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
méz 1 teáskanál
feta sajt 10 dkg
zöldborsó 20 dkg
burgonya 3 db
borsikafű 0 ízlés szerint