Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával

Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával
Halas kelkáposzta batyu tejszínes lilahagymával
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A halból készíthető ételek sorát gazdagítom az alábbi recepttel. Hal és zöldség, egészséges párosítás.

hozzávalók / 4 adag

A batyuhoz

A tejszínes hagymához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztafejről 16 db levelet levágunk, megmossuk, majd forrásban lévő, sós vízbe tesszük. 3-4 percig főzzük, majd leöntjük a főzővizet, és hagyjuk kihűlni, száradni. A leveleken lévő vastagabb szárrészt elvékonyítjuk. A batyukhoz 2 db levelet egymásra teszünk.
  2. A halat (ha fagyasztott) felengedjük, 1 cm-es kockára vágjuk, és citromlével meglocsoljuk.
  3. A sárgarépát apró kockára vágjuk, és 2 ek olajon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és tovább pirítjuk, majd a halat is beleöntjük, és fehéredésig pirítjuk.
  4. Ha kész, egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, és összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, rozsliszttel, 1 ek tejföllel. Ezután szétosztjuk a kelkáposztalevelekre, majd becsomagoljuk, mint egy batyut, és 2 ek olajjal kikent tepsibe helyezzük, szorosan egymás mellé.
  5. A maradék tejfölt elosztjuk a batyukra, megszórjuk reszelt sajttal, és aláöntjük a bort. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
  6. A nagyobb kockára vágott lilahagymát a maradék olajon 3-4 percig dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, végül meglocsoljuk a tejszínnel. 1-2 percig forraljuk, és tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 101
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

halas káposztabatyu, zöldséges-halas káposztabatyu, csőben sült kelkáposzta batyu halas töltelékkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

526
kelkáposzta levél 16 közepes db
0 ízlés szerint
hal 50 dkg
citromlé 1 citromból nyert
sárgarépa 2 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 közepes db
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
zsemlemorzsa 2 ek
rozsliszt 2 evőkanál
tejföl 175 g
fehérbor 1 dl
trappista sajt 5 dkg
lila hagyma 4 közepes db
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl