Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halas pite Jamie Oliver módra

Halas pite Jamie Oliver módra
Halas pite Jamie Oliver módra
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver a szívem csücske - az egyik -, imádom, ahogy főz, magyaráz, kísérletezik, és persze, ahogy mindezt előadja. Tőle lestem ezt a receptet, aminek adhattam volna azt a nevet is, hogy csőben sült hal zellerpürével borítva - vagy valami ilyesmit -, de gondoltam, a majdnem eredeti recept alapján készült finomságot nevezzük csak majdnem eredeti nevén.

Azért írom, hogy majdnem eredeti recept, ugyanis újdonsült paleosként kénytelen voltam belenyúlni egy picit, mégpedig, ami a borítást illeti, mert Jamie ezt vajas tört krumplival követte el, én viszont zellerpürével. Valamint míg ő lazacot, rákot és füstölt tőkehal filét használt, én csak egyfélét, pangasius filét vettem. Na ez nem a paleo miatt, sokkal inkább pénztárcakímélés gyanánt történt így.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk meg a zellergumót, kockázzuk fel, és hideg kókusztejben, lassú tűzön tegyük fel főni. A kókusztej alá tegyünk egy kevés vizet, és miután felforrt néha keverjük meg, nehogy leégjen, valamit ügyeljünk rá, hogy ki ne fusson. Nem kell megijedni, nem lesz kókusz íze, sőt, a kókuszlé tompítja a zeller jellegzetes, kissé tolakodó aromáját, és egy nagyon finom, édeskés ízt nyerünk.
  2. Míg fő a zeller, egy reszelő segítségével aprítsuk fel a répát, a zellerszárakat, a sajtot és a chilit abba a tűzálló tálba, melyben meg kívánjuk sütni. Ha nem kapunk friss chilit, jó a szárított is, ebben az esetben morzsoljuk a többi hozzávalóhoz.
  3. Ha ezzel megvagyunk, negyedeljük fel a paradicsomokat, aprítsuk össze a petrezselymet, kockázzuk fel a halat, és tegyük a tálba, majd reszeljük rá a citrom héját, csavarjuk rá a levét, ügyelve, hogy a magok ne kerüljenek bele. Végül jöhet egy nagy csipet só, bors és olívaolaj, melyekkel jól átforgatjuk az egészet.
  4. Közben, ha már puha a zeller, vegyük le a tűzről, és hagyjuk egy picit állni. A kókusztej eléggé besűrűsödik alatta, de ez épp kapóra jön a pürésítéshez. Ehhez ízesítsük az egészet kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval, adjunk hozzá egy evőkanálnyi vajzsírt, és krumplinyomó segítségével törjük össze alaposan. 
  5. Ha kész, a zellerpürét tegyük a sütőtálban már szépen elrendezett halas keverék tetejére, egy villa segítségével oszlassuk el egyenletesen, csepegtessünk rá egy kevés olívaolajat, majd tegyük a már előmelegített sütőbe. Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és várjunk pár percet a tálalással, hogy szépen lehessen szedni!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 689
elküldve: 6
receptkönyvben: 426
elkészítve: 13/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szalvi

Mióta szakács: 2012.01.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csőben sült hal, halas pite zeller pürével, zöldséges halas pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszta6
Pogácsa / Kriszta6 Thu, 2017-12-21 13:58

Ez a recept valóban egy gyöngyszem! Remekül variálható, azt már látom. Nekem most épp batáta, kevés zeller, fehérrépa és sárgarépa került a pürébe (ez volt itthon), tejben főztem meg, nem volt kókusztejem. Biztos, hogy sokszor fogom elkészíteni. Köszönöm a receptet!

lumiere
lumiere / lumiere Mon, 2013-12-02 16:22

Én már megszámolni sem tudom hányszor készítettem el ezt a receptet :) Van amikor hússal készítem, attól függ mi van otthon, illetve a zellerszár helyett póréhagymával, de egyszerűen isteni! A zeller-kókusztej párosítás pedig a zellerkrémlevesem alapja is :) Köszi szépen ezt a gyöngyszemet! Így kicsit megszerettem magát a zellert, mert nem tartozik a kedvenceim közé...

Szalvi
Szalvi / Szalvi Mon, 2013-12-02 16:52

Örülök, hogy így szereted ezt a receptet - és, hogy a zellerrel is megy a barátkozás ;)

InCordeSolis
InCordeSolis / InCordeSolis Tue, 2012-11-27 23:12

Ez a zellerpüré isteni! Paleo rendszerben krumplipüré helyett (is) fogom használni!
Persze az étel többi része is nagyon jó lett.
Köszi a receptet!

537
zeller 1 nagy db
sárgarépa 1 nagy db
zellerlevél 2 db
citrom 1 db
cheddar sajt 15 dkg
hal 60 dkg
petrezselyem 1 csokor
chili 1 db
paradicsom 2 közepes db
kókusztej 2.5 dl
ghee 1 ek
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint