Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halas pite Jools Olivertől

Halas pite Jools Olivertől
Halas pite Jools Olivertől
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept Jamie Oliver feleségétől Jools-tól származik és itt található az eredi verzió.

Én petrezselyem helyett 2 gerezd fokhagymát nyomtam a szószba, szerintem az jobban illik hozzá.

Tejszín helyett besamel mártással is el lehet készíteni.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pucoljuk meg és kockázzuk fel a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben, szűrjük le és törjük össze. Ha sótlannak érezzük, ekkor még ízesíthetünk rajta, esetleg egy kis tejjel lágyíthatjuk. Eközben a tojásokat is keményre főzzük, majd hűtsük ki hideg vízben és pucoljuk meg.
  2. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra hőlégkeveréses fokozaton.
  3. Pucoljuk meg a hagymát és a répát, majd kockázzuk apróra, és 5 perc alatt pirítsuk meg az olajon. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és a szerecsendiót, forraljuk fel, majd folyamatos kevergetés mellett hagyjuk kicsit besűrűsödni. Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a mustárt, 10 dkg sajtot, a citrom kifacsart levét és az apróra vágott petrezselyemzöldet, és sózzuk, borsozzuk. Kóstoljuk meg, legyen kicsit erőteljes az íze, mert ez fogja a halat is ízesíteni.
  4. Pici olajon pároljuk meg a bébispenótot. Néhány pillanat alatt összeesik.
  5. Vágjuk fel a halat kb. 2-3 cm széles csíkokra, és helyezzük egy jénai tál aljára az elnegyedelt tojásokkal együtt. Erre jöhet a tejszínes krém, rá a spenót (ezt csipesszel szoktam rátenni), majd a tetejére helyezzük kanalanként a krumplipürét, és a végén elsimítjuk. A maradék sajttal megszórjuk, és mehet a sütőbe 25-30 percre, vagy amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 669
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bettinea

Mióta szakács: 2020.01.17.
1 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumplipüré alatt sült hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

557
burgonya 5 db
főtt tojás 2 db
spenót 8 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
dupla tejszín 250 ml
cheddar sajt 15 dkg
citromlé 1 citromból nyert
mustár 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
hal 45 dkg
szerecsendió 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint