Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halas terrine

Halas terrine
Halas terrine
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hihetetlen gyorsan és egyszerűen elkészíthető halétel!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Készülhet tőkehalfiléből is!
Megjegyzés:
Ha fagyasztott halat használunk, akkor felengedés után tenyerünk közt jól nyomkodjuk ki a filékből a vizet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halról jól leitatjuk a nedvességet, csíkokra szeleteljük és enyhén sózzuk, borsozzuk.
  2. Rugós fejű habverővel simára keverjük a tojásokat, a tejszínt, a mustárt, a sűrített paradicsomot, kevés sót és borsot, majd hozzákeverjük a halcsíkokat is.
  3. 30x12x7 cm-es sütőpapírral bélelt püspökkenyér sütőformába öntjük és 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt, 5-6 órára hűtőbe tesszük, hidegen szeleteljük és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x12x7 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 557
elküldve: 5
receptkönyvben: 173
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halpástétom, sült halpástétom

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2014-02-24 14:17

Kedves Mignon!

Halból elkészítettem a receptedet,nagyon finom volt. Viszont arra gondoltam,hogy csirkemellből vajon elkészíthető lenne ugyanígy?

Köszi a választ. Éva

mignon
Mignon / mignon Wed, 2014-02-26 09:28

Kedves Éva!
Biztos nagyon finom csirkemellből is, egy próbát szerintem megér! :)
Örülök a recept sikerének, köszönöm visszajelzésedet!
További jó sütés-főzést, üdvözöllek:
Mignon

maitai
maitai Thu, 2013-03-07 01:05

Hát ez szenzációs! Én lazackonzervből csináltam, és csak 28 percig sült, de még melegen is teljesen kezelhető és nagyon finom volt! Köszi a receptet!

mignon
Mignon / mignon Thu, 2013-03-07 11:15

Én köszönöm neked a visszajelzést, igazán örülök a recept sikerének! :)
További szép napot, üdvözöllek:
Mignon

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2012-05-05 18:46

Vannak ételek/receptek, amelyekbe első pillantás után szerelembe esek. Néha már a neve vagy a fotója is elég, hogy azt érezzem, ezt azonnal, de legalábbis minél hamarabb el kell készíteni, ki kell próbálni, meg kell ízlelni. Na, pont így jártam Mignon halas terrine-jével is!
Egyszerű fagyasztott hekkfilét használtam, friss tőkehalról és lepényhalról csak álmodozom egyenlőre. Párolt zöld hüvelyű zöldbabot tálaltam hozzá és egy rögtönzött gyömbéres-almás öntetet. Fantasztikus hármas! Eddig azt hittem, mártásokat készíteni bonyolult, időigényes, pepecs meló, de NEM!
Kedves Mignon, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz megharagudni, ha itt megosztom a már említett szósz leírását, hátha valaki más is kedvet kap hozzá!

Gyömbéres-almás szósz hozzávalói 4 főre:
3 gerezd fokhagyma
friss gyömbérből egy akkora darab, ami a 3 gerezd fokhagymával kb megegyezik méretre
2 ek olaj
2 nagyobb alma
1 dl fehérbor
2 evőkanál paradicsomlé (a terrine-hez kellett már belőle, és nagyon szép lazacos színt ad a mártásnak)
só, őrölt bors, őrölt koriander
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:
A gyömbérdarabot felkockázom, és a fokhagymagerezdekkel együtt mozsárban összezúzom. Mozsár híján le is reszelhetjük, csak vigyázni kell majd a pirításnál, mert így könnyen odakaphat.
Serpenyőben olajat hevítek, 2-3 perc alatt alacsony lángon illatosra pirítom rajta a gyömbért és a hagymát. Félrehúzom a tűzről, a meghámozott almákat kisebb kockákra vágom, felöntöm a deci borral, paradicsomlével és visszateszem a tűzre. Óvatosan sózom, borsozom, mehet a koriander is. Amikor az alma félpuha, hozzáadom a tejszínt, összerottyantom. Átöntöm egy mélyebb tálkába, adok hozzá kevés citromlevet és indulhat a botmixerrel történő pépesítés. Megkóstoljuk, szükség szerint utána ízesítjük. Az állaga könnyű, habos, és olyan finom, hogy akár magában is be lehetne kanalazni az egészet.
Jó étvágyat, teli tányért!
Üdv,
Viki

mignon
Mignon / mignon Sat, 2012-05-05 22:50

Kedves Viki!
Maximálisan egyezik a véleményünk! Sokszor elolvasok egy receptet és alig tudom magam visszafogni, hogy ne menjek a konyhába rögtön elkészíteni. Én is azonnal szeretném érezni az illatát, ízét, élvezni az elkészítés pillanatait!
Örülök, hogy ez a recept ennyire megtetszett neked és ízlett is a végeredmény! A szósz nagyon finom lehet, ígérem kipróbálom. Legközelebb készíts róla egy fotót és úgy töltsd fel a receptet, akkor biztos még többen olvassák és kedvet kapnak ehhez a finomsághoz!
Köszönöm az üzenetedet, üdvözöllek:
Mignon

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-05-06 08:32

Képzeld Mignon, épp annyi maradt a tegnap ebédre elkészített finomságból, hogy egy "csendéletet" még össze tudtam hozni egy fotó erejéig. Amíg nem jelenik meg a recept, nem lehet megosztani, de majd pótolom.
További kellemes hétvégét kívánok!
Viki

mignon
Mignon / mignon Mon, 2010-11-15 15:10

Kedves Ági!
Én is örülök, hogy megírtad, hogy milyen lett.
Azon csodálkozom, hogy habos lett... én melegen sem tapasztaltam ilyet. Az állaga hűlés után (ha megsült jól), biztos nem lett volna annyira laza.
Remélem azért nem szegte kedvedet és egyszer elkészíted még újra és hidegen is megkóstoljátok.
Kedves "Saxo"!
Kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra is, várom majd a beszámolót róla.
Üdv:
Mignon

Storno
Nyanyula / Storno Mon, 2010-11-15 12:53

Kedves Saxo! Mivel még melegen ettük (gyorsan be kellett lapátolni indulás előtt), így elég habos lett és kissé képlékeny halmazállapotú. Nem lett rossz, de szerintem biztos nem véletlen, hogy hidegen kell fogyasztani!

Üdv,

Ági

Storno
Nyanyula / Storno Wed, 2010-11-03 13:58

Kedves Mignon!

Most tettem a sütőbe sülni...nagyon kíváncsi vagyok! Rossz nem lehet mert minden hozzávalóját nagyon szeretem. Ha elkészült beszámolok! :) Apropó, nagy gond, ha nem tesszük hűtőbe hanem kihűlés után még melegen megkóstoljuk?

262
hal 40 dkg
tojás 4 db
főzőtejszín 2 dl
dijoni mustár 1 ek
sűrített paradicsom 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint