Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé ahogy Katharosz készíti

Halászlé ahogy Katharosz készíti
Halászlé ahogy Katharosz készíti
120 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így az ünnepi tervezgetésben biztos, hogy sok család asztalára kerül ilyenkor halászlé, habár az év bármelyik napján megtehetjük ezt. Ezért gondoltam, hogy megosztom a családi receptünket. Nálunk ez a Férjem specialitása a kezdetek óta, természetesen a halpucolással együtt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított és darabolt halakat besózzuk, külön választjuk a passzírozni kívánt szeleteket (fej, farok, egyéb halak).
  2. Felteszünk kb. 2 l vizet a tűzre, semmiféle egyéb zsiradékot nem használunk!
  3. A halászlékockákat, félbevágott paprikát, paradicsomot, valamint a kockákra vágott hagymát és burgonyát a vízbe tesszük, ízesítjük 2-3 csipet borssal, 1-1 evőkanál piros arannyal és ketchuppal. Kb. 15 perc forrás után beletesszük a passzírozásra szánt haldarabokat, és 30 percig forraljuk.
  4. Az alaplevet levesszük a tűzről, és miután feljött a zsiradék a víz tetejére rászórjuk az őrölt pirospaprikát, visszahelyezzük a tűzre, és átforraljuk.
  5. Ezután az alaplevet átpasszírozzuk tésztaszűrőn. Ismét tűzre tesszük, forrás közben beletesszük a halszeleteket és a belsőségeket (halikra, haltej), egyet rottyan (5-10 perc), és kész. Bográcsban az eljárás ugyanez, de természetesen az az igazi! Az erős paprikát egyedileg a tálalásnál kínáljuk.
  • elkészítettem: 70 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 396
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

ünnepi halászlé, ponty halászlé, karácsonyi halászlé

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
ponty 1.5 kg
kárász 50 dkg
halászlékocka 6 db
vöröshagyma 1 közepes db
burgonya 1 közepes db
zöldpaprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 ek
ketchup 1 ek
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l