Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé alaplével tisztán

Halászlé alaplével tisztán
Halászlé alaplével tisztán
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az alaplébe tehetünk bármilyen, nekünk tetsző halat, én szürkeharcsa gerincet szoktam. Azáltal, hogy az alaplevet teljesen leszűrjük, egy tiszta, ízletes és nem sűrű, főzelékszerű halászlevet kapunk, és a sok hagyma sem bántja a gyomrunkat, de az ízek benne vannak. A halászlékocka használata megosztja a szakácsokat, én felvállalom, szoktam használni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított pontyot vastag, kb. 3-4 cm-es szeletekre vágjuk. Az így kapott patkókból középről kivágjuk gerinccsontot két vágással. A fél patkók alsó és felső részéről a zsír- réteget levágjuk, majd minden oldalról bátran megsózzuk, és bográcsba helyezzük. Amíg az alaplé egy másik edényben elkészül, a bográcsot félretesszük.
  2. A kivágott gerinccsontokat, az apróra vágott vöröshagymát, zöldpaprikát és fokhagymát fazékba tesszük, fél órát főzzük.
  3. A csontokat eldobjuk, de előtte a halhúst lefejtjük, és visszatesszük az alaplébe. Botmixerrel aprítjuk, majd egy sűrű szűrőn keresztül rászűrjük a halszeletekre, közben egy kanállal kevergetjük, áttörjük.
  4. A szűrőben visszamaradt masszán keresztül annyi vizet öntünk a halszeletekre, hogy két ujjnyit ellepje.
  5. Nagy lángon forrástól számítva 45 percig főzzük, a bográcsot időnként megrázogatva. Forráskor beletesszük a 2-3 evőkanál pirospaprikát és a cseresznyepaprikákat. Félidőben beletesszük az ikrát vagy a tejet, vége felé kóstoljuk, ha szükséges, még sózzuk. Forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 91 277
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

apecs

Mióta szakács: 2012.07.30.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

halászlé, ponty halászlé, bográcsos halászlé

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi1010
zsuzsi1010 Tue, 2017-12-19 23:23

Én két éve a Te recepted alapján készítem el a halászlevet, és minden családtagom, vendégem dicsérte. Idén is így fogom készíteni, köszönöm, hogy feltetted! Mindenkinek szívből ajánlom. :)

apecs
apecs / apecs Tue, 2017-12-19 09:42

Kedves saba07!
A saját receptedben,(majd ha lesz) mindenképpen úgy rakd fel ahogy szereted.
Jelen esetben ez az én receptem, nem kísérletképpen raktam fel, nem 10 percet fektettem bele. Az ország különböző pontjain eltérően főznek. A csirkehúst 15 perc alatt is meg lehet sütni, de 2 óráig is lehet. Továbbá nem értem hogy aki tudásban mások felett áll, miért olvas recepteket.

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2017-12-16 22:00

Aki tudja az csinálja, aki pedig nem az bátran és arrogánsan oktatja.

sivatag
sivatag Mon, 2017-11-20 21:59

Miért kell a halszeleteket 45 percig főzni, amikor az pár perc alatt megfő?

477
ponty 3 kg
0 ízlés szerint
vöröshagyma 3 db
zöldpaprika 2 db
fokhagyma 2 gerezd
víz 30 dl
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
cseresznyepaprika 3 db
haltej/halikra 30 dkg