Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halászlé paprikásan

Halászlé paprikásan
Halászlé paprikásan
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha karácsony, akkor halászlé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halakat jól megtisztítjuk. Ügyeljünk arra, hogy a ponty fejéből kivegyük az úgynevezett keserűfogat. Ezután a ponty fejét és valamennyi keszeget két liter vízben elkezdjük, lassú tűzön főzni, mert csak így olvad ki a csontok enyvanyaga.
  2. Amikor az így készülő alaplé már tejszínű lesz, hozzáadjuk a megtisztított, karikára vágott hagymát. Másfél óra múlva, levesszük a tűzről és átszűrjük.
  3. Az így nyert, átszűrt alaplevet visszatesszük a tűzre, és erős lángon felforraljuk. Amikor forr, beletesszük az előzőleg besózott halszeleteket.
  4. Tizenöt perc főzés után hozzáadjuk a pirospaprikát, és még öt percig főzzük.
  5. A halszeleteket lapátkanállal vesszük ki az edényből. Az elkészült levet megkóstoljuk, ha szükséges, megsózzuk. (Tálaláskor a cseresznyepaprikát felszeletelve, külön kell kínálni, hogy a levest, mindenki tetszése szerint ízesíthesse.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 726
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tesco

Mióta szakács: 2018.12.20.
10 recept

egyéb elnevezések

halleves paprikásan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

603
1 kk
paradicsom 1 db
vöröshagyma 2 db
cseresznyepaprika 2 db
zöldpaprika 2 db
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ponty 2 kg
keszeg 1 kg
víz 2 l