Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfasírt 3.

Halfasírt 3.
Halfasírt 3.
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fasírt reform változata: halhúsból és bulgurral. Én most tárkonnyal készítettem, ami nagyon kellemes plusz ízt adott a halnak, de aki nem szereti, természetesen ki is hagyhatja vagy próbálkozhat helyette pl. kaporral.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készülhet lepényhal- vagy afrikai harcsafiléből is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bulgurt megfőzzük (kb. 15 perc), és jól lecsepegtetjük.
  2. Az alaposan megmosott és megtörölt halfiléket késes betétű robotgépben apróra daráljuk, majd jól elkeverjük a tojás sárgájával, a citromlével és a fűszerekkel.
  3. Hozzágyúrjuk a bulgurt, és kb. 10-12 pogácsát formázunk belőle.
  4. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, és mindkét oldalukon piros ropogósra sütjük őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 42 368
elküldve: 15
receptkönyvben: 397
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halfasírt bulgurból, fasírt tőkehalból, tárkonyos halfasírt

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pogonofra
pogonofra Sat, 2016-03-12 07:58

Tetszik a recept egyszerhsege. Keves komponens, serpenyoben sutni. Hobbi szakacs vagyok. Ilyen egyszeru recepteknek neki merek menni, koszonom.
Cheers

Szityike
Szityike / Szityike Tue, 2014-08-12 11:13

Kedves Mignon!
Nagyon tetszik a recepted, annyi kérdésem lenne csak, hogy szerinted a bulgur mivel helyettesíthető, ha mással is kipróbálnám?
Köszi a segítséget! :)
Szandi

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2010-11-22 11:36

Ez volt az első kaja életemben, amit elkészítettem, úgy 20 évvel ezelőtt, csak nem bulgurral, hanem grízzel és konzervhalból. Baromi rosszul sikerült és ráadásul rengeteg lett belőle. :-)) Azóta sem mertem neki állni, pedig ez nagyon gusztán néz ki...lehet mégis nekiszaladok újra...:-)

398
bulgur 13 dkg
tőkehalfilé 40 dkg
tojássárgája 1 db
citromlé 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 1 kk
napraforgó olaj 1 dl