Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfilé fűszeres-morzsakéreg alatt

Halfilé fűszeres-morzsakéreg alatt
Halfilé fűszeres-morzsakéreg alatt
32 perc / előkészület: 20 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hal alaplét helyettesíthetjük 100 ml zöldségalaplé és 50 ml száraz fehérbor keverékével is.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A vajat az olajjal felforrósítjuk, a kétféle hagymát üvegesre dinszteljük. Hozzákeverjük a fűszereket és a zsemlemorzsát. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A halat megmossuk, papírtörlővel szárazra itatjuk, sózzuk, borsozzuk. A levest felforrósítjuk, egy tűzállótálba öntjük, belehelyezzük a halszeleteket, elosszuk rájuk a fűszeres-zsemlemorzsát.
  3. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 10-12 percig sütjük. Ha a leves elpárolog, öntsünk még hozzá valamennyit. Tálaljuk a citromlével meglocsolva.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 669
elküldve: 2
receptkönyvben: 109
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hal fűszeres zsemlemorzsával, tepsis hal szemlemorzsa alatt, fűszeres zsemlemorzsás tepsis hal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2014-01-13 19:36

Kedves Glaser,

köszönettel eltettem a finom receptet! Hal-le helyett gondolom zöldseges alaplevet is lehet hasznalni. (?)

Üdvözlettel: Marti

glaser
Glaser / glaser Tue, 2014-01-14 10:43

Kedves Marti,
hal alaple helyett nyugodtan hasznalhatsz zöldsegalaplevet. Üdv: Maria

274
hal 300 g
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
vaj 20 g
zsemlemorzsa 30 g
kakukkfű 1 ek
petrezselyem 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hal alaplé 150 ml
citromlé 0.5 citromból nyert