Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfilé karamellizált hagymával és gombával

Halfilé karamellizált hagymával és gombával
Halfilé karamellizált hagymával és gombával
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy halfogyasztók vagyunk, ezért próbálkozok mindig új köntösbe öltöztetni a halfiléket, hogy ne legyen unalmas. A spájzban volt rengeteg hagyma, krumpli, gombakonzervek, a kertben friss fűszernövények, hát ez sült ki belőle. :)

hozzávalók / 4 adag

A köret elkészítése:

A hal grillezése:

A hagymás alap készítése:

ajánlat

Aki nem szereti a halat, az természetesen csirkemellel vagy sertéskarajjal is elkészítheti, azzal is jól működik.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészület:

  1. A krumplikat jól megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, és feltesszük főni.
  2. Addig sűrű besamelmártást csinálunk, amihez a reszelt sajt 2/3-át is hozzáadjuk.
  3. A besamelt kiskanállal a krumplik közepére halmozzuk, és a maradék sajttal megszórjuk. Tepsibe helyezzük, félretesszük.
  4. A halfiléket sóval, borssal olívaolajon meggrillezzük. Kivesszük a visszamaradt szaftból.

Az összeállítás:

  1. A hagymákat félkarikákra vágjuk, és a grillezésből visszamaradt szaftra tesszük, fedő nélkül, kevergetve barnára sütjük kb. 20-25 perc alatt. 10 perccel a befejezés előtt hozzáadjuk a többi hozzávalót is.
  2. A krumplikat előmelegített sütőben szép pirosra sütjük kb. 5-6 perc alatt.
  3. Tálaláskor a halra adagoljuk a fűszeres karamellizált gombás egyveleget, mellé a krumplikat, aminek a tetején jól mutat egy-egy kis rozmaringszál díszítésként.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 481
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
73 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

grillezett halfilé, sült tengeri halfilé, grillezett hal hagymával és gombával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

657
újkrumpli 60 dkg
cheddar sajt 15 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 1 dl
0 ízlés szerint
tőkehalfilé 80 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes db
lila hagyma 2 közepes db
póréhagyma 10 dkg
gomba 50 dkg
rozmaring 5 szál
kakukkfű 3 szál
vörösborecet 2 teáskanál
nádcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint