Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halfilék balzsamecet mártással

Halfilék balzsamecet mártással
Halfilék balzsamecet mártással
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már nagyon sokszor elkészítettem, mindenki nagyon szereti. Ha nincs otthon halszósz, lehet sima leveskockából levest csinálni, az is megteszi. Bármilyen halfilé mellé kitűnő szósz.

hozzávalók / 4 adag

A halhoz

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiléket megsózzuk, megborsozzuk, és bekenjük a citromlével.
  2. A kakukkfűről leszedjük a levélkéket, és apróra vágjuk. A paradicsomokat bevagdaljuk, forró vízbe tesszük. (Sok helyen azt írják, hogy csak pár másodpercre, de nekem valahogy pár másodperc alatt nem sikerül. Egy perc minimum.) Kivesszük, és hideg vízbe tesszük, lehúzzuk a bőrét, és kiszedjük a magokat. Egy centis kockákra vágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, a vaj felével nagy serpenyőbe tesszük, és pár percig pároljuk, hozzáöntjük a vizet, hozzáadjuk a halszószt. Elforraljuk a harmadáig, kb. 6-8 perc, ezek után hozzátesszük a tejfölt és a tejszínt, forraljuk még 3 percig. Beletesszük a balzsamecetet és a kakukkfüvet. Ha szárított kakukkfüvet használunk, azt előbb kell beletenni, mert száraz marad. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A halfiléket kissé felszárítjuk papírtörölközővel, belisztezzük. Az olajat a maradék vajjal serpenyőbe tesszük, és kisütjük, vastagságtól és mérettől függ, mennyi ideig, de 5 perc elég szokott lenni egy oldalra.
  5. A szószba beleszórjuk a paradicsomot, és megmelegítjük. Kirakjuk a tányérra a halfiléket, mellé öntjük a szószt, díszíthetjük kakukkfűvel.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 159
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sült tilápia balzsamecetes szószban, sült hal tejszínes szószban, sült hal fűszeres szószban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

505
tilápia 600 g
citromlé 1 citromból nyert
1 kávéskanál
fehér bors 0 ízlés szerint
finomliszt 2 csapott ek
napraforgó olaj 5 ek
kakukkfű 10 szál
paradicsom 4 közepes db
salottahagyma 2 közepes db
balzsamecet 3 ek
főzőtejszín 200 g
tejföl 200 g
víz 3 dl
halszósz 3 ek
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint