Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloween-i bosziujjak

Halloween-i bosziujjak
Halloween-i bosziujjak
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igazi elismerésre vágysz a Halloween-buliban, ezzel aratni fogsz, pedig az elkészítése, ha van egy kis kézügyességed, nagyon-nagyon egyszerű, arról nem is beszélve, hogy roppant finom.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, és pár órára, vagy akár egy egész estére hűtőbe rakjuk.
  2. Kis hurkákat formázunk a tésztából, két oldalon benyomjuk, hogy göcsörtös ujj formája legyen, majd fogpiszkálóval pár csíkot nyomunk a tésztába, ezzel tudjuk a ráncokat kialakítani. A hurkák egyik végét késsel levágjuk, a másik végébe nyomjuk az egész mandulaszemeket.
  3. Ne rakjuk túl közel a tésztákat, mert kicsit meg fog dagadni, tehát célszerű az ujjakat is kicsit vékonyabbra formázni, hogy ne legyen a kisült linzer ormótlan. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsül, vigyázzunk, hogy ne barnuljon meg.
  4. Akármilyen savanykásabb lekvárt használhatunk, én most házi sárgabarackot választottam, csak raktam bele piros ételfestéket a színhatás miatt. A lekvárral kicsit megkenjük a mandulák mellett, és a másik végét pedig belemártjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
17 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: Halloween
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zöld boszorkányujj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1028
ételfesték 5 csepp
finomliszt 50 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 25 dkg
tojás 1 db
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
mandula 10 dkg
lekvár/ dzsem 10 dkg
ételfesték 5 csepp