Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloween muffin

Halloween muffin
Halloween muffin
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A közelgő Halloween-re keresgéltem ötleteket amerikai receptek között és erre a Marta Stewart sütire esett a választásom. Az üvegcserepekkel egy kicsit megküzdöttem, de egyébként nagyon egyszerű elkészíteni a muffint. A cukormáz isteni finom rajta, vadcseresznye dzsemmel különösen és nem olyan rémisztő, mint hasonszőrű társai!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Ez egy valódi Halloween-i süti, de ha kihagyjuk – az egyébként is nehézkes – cserepeket, akkor bármilyen más alkalomra elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és béleljük ki a muffin sütő mélyedéseit sütőkapszlikkal (sütőpapírokkal).
  2. Egy közepes tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport, fahéjat, szerecsendiót és a sót.
  3. Kézi vagy gépi habverővel habosítsuk fel a vajat, majd adagoljuk hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, ameddig sima nem lesz, ekkor jöhet bele a tej. Vegyük lejjebb a sebességet és adagonként adjuk hozzá a lisztes keveréket, míg sima nem lesz.
  4. Egy másik tálban készítsünk kemény habot a tojásfehérjékből, majd kisebb adagokban kézi keveréssel adagoljuk a tésztához.
  5. Az így elkészült masszát adagoljuk a muffinsütőbe helyezett sütőkapszlikba (12 darab lesz belőle) és mehetnek is egyből a sütőbe úgy 18-20 percre. Készíthetünk próbát fogpiszkálóval, ha úgy tudjuk kihúzni, hogy nem ragad rá semmi, akkor lesz készen a muffinunk. Ekkor vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. Egy kisebb lábasban forraljuk össze a cukrot vízzel, vegyük lejjebb a hőfokot és forraljuk addig, ameddig a széle elkezdene barnulni. Ekkor öntsük ki egy leolajozott rámás tálcára, folpackra vagy tepsibe és várjuk meg hogy kihűljön. Ekkor lehet törni!
  7. Ez idő alatt elkészíthetjük a cukormázat: egy tálban mixer segítségével összehabosítjuk a vajat krémsajttal, hozzá adjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és simára keverjük.
  8. A kihűlt sütiket egy tálra tesszük. Tetejüket megkenjük édes, fehér mázzal, spatulával könnyebben megy. A mázas csészesütik hűtőbe kerülhetnek egy napra. Másnap tetejükre szúrjuk az üveg cserepeket és a cseresznyedzsemet.

Jó étvágyat hozzá!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 261
elküldve: 1
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
328 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: muffin
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Muffin, cukormázas muffin

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sun, 2013-10-27 10:36

Szia Veronikám:)
Én is így járok, de tegnap este óta. Györgyi gesztenyés sütijére kattintva nekem is ez jelenik meg, sőt a receptkönyvembe is ezt menti el. Ma sem változott a helyzet. Puszim:) Gabi
Bár bírom Gréti receptjeit, de most mást szeretnék:)

Szuszka
Szuszka Sun, 2013-10-27 08:19

Ez a Muffin egy kelbimbós receptre való kattintáskor jelenik meg.. :D

385
finomliszt 2 bögre
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kávéskanál
szerecsendió 1 kávéskanál
1 csipet
tej 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 2 dkg
cukor 1 bögre
tojásfehérje 3 db
cukor 1 bögre
víz 1 dl
krémsajt 12 dkg
vaj 1 dkg
porcukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 teáskanál
cseresznyedzsem 6 ek