Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloweeni tökfej torta

Halloweeni tökfej torta
Halloweeni tökfej torta
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Október végén a tökfaragás és a töklámpás készítése már el sem maradhat. A kikapart belsejéből finom süteményeket készítünk, a magokat megpirítjuk, ezután készítem a töklámpást. Minden évben más a végeredmény. Mindig valami újdonságon gondolkozok. Így jött az ötlet, megcsinálom tortából is!

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojásból hagyományos piskótát sütünk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  2. Hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük, tűpróba! Még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
  4. A joghurthoz hozzáadjuk a zselatint, és felmelegítjük. Még forrás előtt levesszük a tűzről, és kihűtjük.
  5. A piskótát óvatosan kihajtjuk, lekvárral megkenjük, és újra feltekerjük. Kb. ujjnyi szeletekre vágjuk.
  6. Két egyforma, félgömb alakú formába (műanyag tálkát) alufóliát teszünk, és a piskóta szeletekkel "kibéleljük" a formát.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a joghurtos krémbe keverjük. A krémmel megtöltjük a formákat, és hideg helyre tesszük, hogy kicsit dermedjen.
  8. Ha a krém már nem folyik, akkor óvatos és gyors mozdulattal a két formát összefordítjuk (egy nagyobb ruhával összekötjük, hogy ne csússzon szét), és egy éjszakára hideg helyen pihentetjük.
  9. Másnap óvatosan kibontjuk a formából, leszedjük róla az alufóliát, narancsszínű marcipánnal bevonjuk, és kedvünk szerint díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 996
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hevike

Mióta szakács: 2010.03.25.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

formatorta Halloween-re, tökfej torta, krémes piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

749
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 teáskanál
sárgabaracklekvár 5 ek
gyümölcsjoghurt 1000 ml
zselatin 20 g
növényi habtejszín 200 ml
marcipán 30 dkg