Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halloweeni torta

Halloweeni torta
Halloweeni torta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel a harmadik gyermekem november 2-án született, a szülinapi zsúrok tematikája rendszeresen a Halloween. Idén ezt a tök alakú tortát készítettem nekik. Saját fejlesztésű recept, pontosabban a charlotte torták mintájára született az ötlet.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

Az összeállításhoz

ajánlat

Lekvár helyett tölthetjük a piskótatekercset Nutellával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótát sütünk

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojások sárgáját a hideg vízzel habzásig dörzsöljük, majd hozzáadjuk a cukrot, és addig kavarjuk, esetleg habverővel verjük, amíg a cukor elolvad, és habos, kemény állagú lesz.
  3. A cukros sárga keverékhez felváltva hozzákeverjük a tojások habját és a lisztet úgy, hogy 1 kanál habot, majd egy kanál lisztet keverünk bele egyszerre, ezeket óvatosan elkeverjük; és addig adagoljuk, amíg el nem fogy minden összetevő.
  4. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és közepes sütőben megsütjük. Most nem az a cél, hogy minél magasabb legyen a piskóta, hanem hogy minél nagyobb felületű, ezért a legnagyobb alapterületű tepsi a legmegfelelőbb.
  5. Mikor megsült (tűpróbával ellenőrizhetjük) kivesszük a sütőből, és még forrón egy nedves konyharuhára papírostól átemeljük, és jó szorosan felcsavarjuk. Hagyjuk így kihűlni.

Elkészítjük a krémet

  1. A kekszet apróra tördeljük.
  2. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk.
  3. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
  4. A főzőtejszínt tűzre tesszük melegedni, és felolvasztjuk benne a csokit. Ízlés szerint esetleg ízesítjük a rummal. Mikor elolvadt benne az összes csoki, homogén állagúvá kavarjuk, és lehűtjük.
  5. Miután kihűlt a csokikrém, belekeverjük a vajas krémet és az aprított kekszet is. Jól összekavarjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a vajat és a kekszet is a krémben. Ezután óvatosan hozzáadjuk a tejszínhabot is, majd hűtőbe rakjuk.

Összeállítjuk a tortát

  1. A piskótatekercset óvatosan kitekerjük, és megkenjük lekvárral. Újra feltekerjük óvatosan. 3-4 mm vastagságú szeletekre vágjuk.
  2. Szükségünk lesz két egyforma üveg, porcelán vagy műanyag tálra, ami majdnem félgömb alakú és kb. 1,3 l űrtartalmú.
  3. A tálakat kibéleljük folpackkal. Szépen az aljukat és az oldalaikat is körberakjuk a piskótatekercsekkel. Ha szükséges, el is vághatjuk a szeleteket. Nem baj, ha marad pár szelet a piskótából.
  4. A kekszes csokikrémet elfelezzük, és megtöltjük a piskótával kibélelt tálakat. Ha nem telnek meg teljesen, akkor a tetejükre rakosgatjuk a megmaradt pár szelet piskótakarikát. Jól lefóliázzuk őket, és visszatesszük a hűtőbe pár órára.
  5. Pár óra hűlés után kivesszük a hűtőből, és óvatosan ráfordítjuk az egyik tálat a másikra. Óvatosan emeljük le a felül lévő tálat. Terítsünk le az asztalra kereszt alakban további fóliát, és erre fordítsuk rá óvatosan a gömbünket, majd emeljük le a második tálat is róla. Szorosan csomagoljuk be a kiterített fólia segítségével, én jól megcsavartam a tetején a fólia végeit, egyengessük el, mintha egy tököt akarnánk formázni. Mehet vissza a hűtőbe újra.
  6. A narancs színű marcipánt porcukrozott felületen kinyújtjuk. A tortát kivesszük a hűtőből, és a marcipánt szépen ráhelyezzük, igyekezzünk szépen, légmentesen rásimítani az oldalára, az aljáig, majd a túllógó részeket levágjuk, és elegyengetjük az alján. Az ujjunkkal függőleges irányban nyomkodhatunk bele csíkokat, hogy a felület jobban hasonlítson egy tök textúrájára. A fekete marcipánt is kinyújtjuk, és ezzel dekoráljuk a tököt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 1 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: Halloween, születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tök alakú torta, szülinapi tök alakú torta, piskótatekercses-kekszes csokikrémes torta Halloweenra

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1186
tojás 4 db
cukor 25 dkg
finomliszt 30 dkg
víz 4 ek
háztartási keksz 50 dkg
vaj 25 dkg
csokoládé 30 dkg
főzőtejszín 300 ml
porcukor 15 dkg
rumaroma 15 ml
habtejszín 300 ml
habfixáló 1 csomag
sárgabaracklekvár 200 g
marcipán 75 dkg
marcipán 10 dkg