Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halpaprikás István mester konyhájából

Halpaprikás István mester konyhájából
Halpaprikás István mester konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Halétel volt a soros vasárnapi ebéd.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A halat apróra kockázzuk.
  2.  A vöröshagymát szintén apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, kicsit sütjük, majd meghintjük fűszerpaprikával, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ekkor tesszük hozzá a felkockázott paradicsomot, a borsot és a sót.
  4. Kb. 20 percig főzzük majd hozzáadjuk a halat is. Ha a hal nem fagyasztott, pótoljuk a vizet. Ha fagyasztott, akkor elég levet fog engedni a főzés során. 
  5. Újabb 5-10 perc főzés után (fagyasztott hal esetében kb: 20 perc) óvatosan hozzákeverjük a tejjel hígított tejfölt. 
  6. 5-10 percig főzzük még, és készen is van.
  7. Tésztakörettel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 26 644
elküldve: 4
receptkönyvben: 47
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös halpaprikás, halpaprikás filéből, filéből készített halpaprikás

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sim01zoli
sim01zoli Fri, 2014-06-27 14:20

Én ma készítettem el, 1kg gyorsfagyasztott tengeri halfiléből, nagyon finom lett!
Kicsit több hagyma, paprika, paradicsom, fűszerek kerültek bele. Nem lehet elrontani!

Adriana91
Adriana91 Wed, 2016-09-21 17:28

Kedves "sim01zoli",

En is szeretnem elkesziteni, de mivel Angliaban elek, itt meg nem talaltam "magyar" halat. On milyen tengeri halat hasznalt?
Elore is koszonom valaszat!
Udv.: Adrienn

István125
István mester / István125 Thu, 2016-09-22 09:17

Kedves Adriana91!
Legutóbb én pangáziusz filét használtam, de gondolom a tőkehalfilé is jó. Arra vigyázz, hogy a recept fagyasztott halat ír, így több idő kell hozzá, mint ha már fel van olvadva.

Üdvözlettel: István mester

Adriana91
Adriana91 Thu, 2016-09-22 17:32

Kedves Istvan

Koszonom valaszat.
Azt hiszem akkor tőkehal lesz az mert azt itt kapni :)
Koszonom

István125
István mester / István125 Sat, 2013-11-09 19:14

Ez ízlés kérdése. Ez most nálam tengeri halfilé (Pangasius) volt. A főzési idő attól függ, hogy milyen állagúra szeretnéd készíteni. Mivel mirelit, kissé fagyos hal volt, ezért kellett a 20 perc. A recept leírásban ezt máris javítom.

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2013-11-09 16:10

A főzési időt ismerem halak esetében, de az ízek miatt , ponty , süllő, kárász. tőkehal?
Köszi!

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2013-11-09 14:55

Szerintem akarmilyen halat hasznalsz 25-30 perc fozes utan teljesen szetfo. En amikor a halat beleteszem, 5 percnel tovabb semmi szin alatt nem foznem. A hal, foleg, ha kisseb darabokra van vagva, nagyon rovid ido alatt megfo.

245
hal 160 dkg
vöröshagyma 3 közepes db
paprika 2 közepes db
tejföl 2 dl
paradicsom 2 közepes db
fűszerpaprika 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tej 5 ek