Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halragu

Halragu
Halragu
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párommal elhatároztuk, hogy minden héten tartunk egy halas napot. A múlt heti rántott hal után maradt még a fagyasztóban egy kis pangasius filé, kiolvasztottam. Ezt gondoltam ki belőle és nem bántam meg. Pennét főztem hozzá, mert más tészta nem volt, de friss bagettel kimártogatva is nagyon jó lehet. Tovább tudtam volna turbózni némi koktélrákkal, de nem volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Halakhoz leginkább a juhfarkot tudom elképzelni. Bár az is igaz, hogy nekem fehérborból ez az etalon. Bagettel kitunkolva igazi baráti vacsorára való étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat az olívaolajjal összeolvasztom, megpirítom benne a fokhagymát.
  2. Felkockázom a halfilét és megpirítom az olajos, vajas keverékben, sózom, borsozom.
  3. Amikor már kicsi színt kapott a hal, hozzáteszem az apróra csipkedett rozmaringleveleket, a finomra vágott petrezselymet, a kockákra vágott paprikát, és az olívabogyót (aki szereti a csípőset, tegyen hozzá csípőspaprikát, én kb 4 karika hegyes erőset vágtam bele).
  4. Az egész keveréket már csak 2-3 percig összerottyantom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 411
elküldve: 1
receptkönyvben: 116
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

TRendetlen

Mióta szakács: 2011.08.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres halfalatok, olívás halragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zebrabara
Zebrabara Fri, 2015-03-06 14:37

Helló Nyanya! :) :)

Kicsit felturbózva (némi mexikói zöldségkeverékkel) elkészült ma ez a szupergyors és igen szemrevaló finomság.
Kuszkusz volt hozzá.
Nem is tudom, hogy az íze vagy az optikája volt jobb.

Még adhatnál halas ötleteket.

246
hal 50 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
olajbogyó 10 db
vaj 5 dkg
olívaolaj 3 ek
rozmaring 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
hegyes erős paprika 1 db