Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halragu gerslivel

Halragu gerslivel
Halragu gerslivel
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Elhatároztam, hogy hetente legalább egyszer halat kell ennünk. Nem drágább, mint más húsféle, és nagyon egészséges. Ezt a receptet egy régi magazinban találtam. Laktató, de könnyű étel, adagja mindössze alig 400 kcal. Szép színes étel, ami talán segít átvészelni a tél hátralévő részét.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kókuszt csak is ajánlani tudom, mert nagyon fel tudja dobni ezt az ételt, különleges élményt ad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gerslit érdemes egy pár órára beáztatni. 3-szoros mennyiségű, enyhén sózott vízben megfőzzük. Ha rizzsel készítjük az ételt, akkor a csomagoláson lévő utasítás szerint tegyük.
  2. A halat kockára vágjuk, megsózzuk, és citromlével megcsepegtetjük. A paprikát felkockázzuk, vagy csíkozzuk.
  3. Az olajon a szép piros húsú paprikát megpirítjuk. (A kápiának isteni karamellizált illata volt, miközben pirult az olajon.) Felöntjük 3 dl vízzel, és belekeverjük a sajtszósz alapot. Elkeverjük, és összeforraljuk.
  4. Beletesszük a felkockázott halat, és 5-6 percig forraljuk.
  5. Közben felkockázzuk a mozzarellát, és felkarikázzuk a pórét.
  6. Ha már kellőképp átfőtt a halacska (tényleg csak néhány perc), hozzáadjuk a sajtot és a pórét, majd lefedve ismét főzzük 5-6 percig. A sajt szépen megolvad.
  7. Opcionálisan tehetünk bele 2-3 ek kókuszreszeléket, jól elkeverjük, és már kész is. Csak annyi van hátra, hogy az előzőleg elkészített rizst vagy gerslit is belekeverjük.
  8. Ez egy igazán ízletes, kissé indiai jellegű halas egytál. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 270
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halas egytálétel gerslivel, gyömbéres-kókuszos halas ragu

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Wed, 2012-01-18 16:55

Kedves Cukrászok Gyöngye, örülök, hogy bejönnek neked is ezek a kaják, folyamatosan készítek ilyesmiket, úgyhogy várható még sok-sok finomság! Üdv, Zsuzsa

Amurath
Nyulas / Amurath Thu, 2011-03-31 15:56

Kedves Tenger, nosza rajta, szerintem nagyon jó kaja! :-) Még mindig figyelsz? :-) Feltettem most egy csomó reform vagy diétás receptet, de sokat kell várni arra, hogy közsszemlére kerüljenek. Tájékoztass, hogy hogy ízlett ez itt! .-) Szép napot, Zsuzsa

368
hal 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kápia paprika 1 közepes db
mozzarella 12.5 dkg
póréhagyma 2 db
curry por 2 tk
gyömbér 1 tk
citromlé 1 teáskanál
0 ízlés szerint
sajtszósz 30 g
gersli 10 dkg
kókuszreszelék 3 ek