Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halragu leveles tésztában

Halragu leveles tésztában
Halragu leveles tésztában
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítése sok türelmet kíván, de a végeredmény mind látvány, mind íz szempontjából, megéri a fáradtságot.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A halraguhoz

A spenótkrémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Papíron megrajzolunk 2 egyenlő nagyságú halsablont (kb. 15 cm), és kivágjuk őket. Az egyiknek a közepét is, hogy csak egy ujjnyi vastag keret maradjon.
  2. Kinyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk belőle a halformákat. 1 hal elkészítéséhez 3 formára lesz szükségünk, 1-1 egészre, ami a hal alját és tetejét képezi, és egy peremre középen, ami megakadályozza majd, hogy a ragu kifolyjon.
  3. Mindegyik formát megkenjük tojással. Az alsó formára "ráragasztjuk" a lukas közepűt, és 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. negyed órát sütjük.
  4. Eközben a tetejét megmintázzuk: mandulából kirakjuk a pikkejeit, egész borsból a szemét, és villával megcsíkozzuk az uszonyait. Ha kész, ezeket is betesszük a sütőbe, és kicsit kevesebb ideig, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  5. A halat felkockázzuk, ízesítjük a halfűszerrel és a citromlével, majd megszórjuk liszttel. Vajon megpirítjuk, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk. 
  6. Vajon megfuttatjuk a lisztet, felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával, majd a tejszínnel krémes állagúra keverjük.
  7. Tányérra kanalazzuk a spenótot, ráfektetjük a tészta alsó részét, a mélyedésbe merünk egy kis halragut, majd rátesszük a hal tetejét. Petrezselyemmel, snidlinggel és citrommal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 199
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
959 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hal formában sütött halragu, pangasius ragu leveles bundában, leveles tésztában tálalt spenótos hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

909
leveles tészta 0.5 kg
tojás 1 db
mandulapehely 2 ek
bors 4 szem
pangasius 0.5 kg
citromlé 1 fél citromból nyert
hal fűszerkeverék 0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
vaj 1 ek
főzőtejszín 1.5 dl
spenót 25 dkg
vaj 3 ek
finomliszt 3 evőkanál
tej 2 dl
habtejszín 1.5 ml
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint