Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Arany halrudak mogyorószósszal és sült édeskrumplival

Arany halrudak mogyorószósszal és sült édeskrumplival
Arany halrudak mogyorószósszal és sült édeskrumplival
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, melegítő vacsora és egy kis újdonság a halrudacskák mellé!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édeskrumplit meghámozzuk, és felkockázzuk. Ráöntjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk chilipehellyel. Összeforgatjuk, majd sütőpapírral bélelt sütőbe tesszük, és 220 fokon 20 percig sütjük.
  2. Közben egy kisebb lábasba öntjük a szezámmagot, felforrósítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott gyömbért és a fokhagymát, 1-2 percig pirítjuk.
  3. Mellékanalazzuk a mogyoróvajat, egy percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a kókusztejet, és homogénre keverjük. beleszórjuk a cukrot, a lime levét és a halszószt. 1-2 percig főzzük, majd félretesszük.
  4. A halrudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 230 fokra előmelegített sütőbe toljuk 9 percre.
  5. Ha kész, a halrudacskák és a krumpli mellé külön kis tálban kínáljuk a mogyorós mártogatóst.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 6

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halrudacskák mogyorószósszal és édeskrumplival

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

912
édesburgonya 30 dkg
olívaolaj 0.5 dl
chilipehely 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámolaj 1 ek
gyömbér 3 cm
fokhagyma 1 gerezd
mogyoróvaj 120 g
kókusztej 1 dl
halszósz 1 ek
barna cukor 1 ek
limelé 0.25 lime-ból nyert
halrudacska 450 g