Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halsaláta ananásszal

Halsaláta ananásszal
Halsaláta ananásszal
32 perc / előkészület: 25 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Forrás: Reader's Digest Válogatás / Ízletes falatok percek alatt c. könyvből a fenti néven.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott halat hőálló tálra teszem. Kifacsarom a citrom levét, és a felével meglocsolom a filéket.
  2. Megsózom, ráteszem a vajdarabkákat és ráöntöm a bort.
  3. Mikrohullámú sütőben lefedve (nem légmentesen!), 360W-nál kb. 7 percig párolom. Utána még 2 percig a készülékben hagyom.
  4. Géppel a legalacsonyabb fokozaton felverem a tojássárgáját a dijoni mustárral és a sóval. Lassan hozzáöntöm az olajat. Fehérborecettel, kissé összenyomott zöld borssal, 1-2 teáskanál citromlével, sóval és apróra vágott mentalevéllel ízesítem.
  5. Az ananászt a hosszanti tengelyénél félbevágom. Kivájom a gyümölcshúst és felkockázom.
  6. A kihűlt halat szétszedem kis darabkákra.
  7. Óvatosan belekeverem a halfalatkákat és az ananászt is az előkészített majonézbe.
  8. A kész salátát a két ananászhéjba töltöm, frissentartó fóliával letakarom. Hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
  9. Hidegen tálalom, mentalevelekkel díszítem.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 564
elküldve: 0
receptkönyvben: 75
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Ananászos halsaláta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2008-08-27 11:13

Gratulálunk az 500 recepthez. Hajrá!!!

692
sügér 400 g
citrom 1 db
0 ízlés szerint
vaj 20 g
fehérbor 1.25 dl
tojássárgája 1 db
dijoni mustár 0.5 tk
zöldbors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 8 ek
fehérborecet 1 tk
ananász 1 db
borsmentalevél 2 db