Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halsaláta paradicsommal, tojással

Halsaláta paradicsommal, tojással
Halsaláta paradicsommal, tojással
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem emlékszem pontosan, hogy honnan származik ez a recept. Talán egy főzős tévéműsorban láttam....

hozzávalók / 4 adag

  • 2-3 szelet lenmagos barnakenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsomos halkonzerv
  • 2-3 ek citromlé
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • olívaolaj
  • só, bors
  • 1 fej saláta
  • 2 db paradicsom
  • 3 szál póréhagyma
  • 15 dkg zsenge zöldborsó
  • 4 db tojás

ajánlat

Könnyű ebédként vagy vacsoraként ajánlom, például fogyózós napokra. :)
Ha nincs kéznél paradicsomos halkonzervünk, akkor néhány szelet natúr halfiléből és a kenyérdarabkák sűrített paradicsomba való mártogatásával is elkészíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldborsót annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük.
  2. A kenyérszeleteket falatnyi darabokra, vagy kis háromszögekre vágjuk. A halat kiszedjük a paradicsomos szaftból, és a kenyérdarabokat megforgatjuk a szaftban.
  3. A halat feldaraboljuk, és kevés olívaolajon a paradicsomos kenyérdarabkákkal együtt megpirítjuk.
  4. Ezután citromlével, sóval, borssal, finomra metélt petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. A fejessaláta leveleit alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, majd egy salátástál aljára tépkedjük őket. Erre halmozzuk a megpirított halat és kenyeret.
  6. A paradicsomokat felkockázzuk, a póréhagymát karikákra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük.
  7. A puhára főtt zöldborsót leszűrjük, és a paradicsommal, póréhagymával együtt a salátához keverjük.
  8. Az egészet fél -egy órára a hűtőszekrénybe tesszük. Ezután átforgatjuk, majd tálaláskor a tetejére tesszük a cikkekre vágott főtt tojásokat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 13 966
elküldve: 5
receptkönyvben: 190
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos halsaláta, saláta hallal paradicsommal és tojással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-10-26 10:57

Tyű de guszta!