Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halszelet bakonyi módra

Halszelet bakonyi módra
Halszelet bakonyi módra
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom szerint nagyon finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd meghintjük a pirospaprikával, felöntjük a hal alaplével és liszttel elhabart tejföllel, megsózzuk és felforraljuk.

  2. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk. A sózott, borsozott halszeleteket a tálba teszük, raöntjük a gombás mártást.

  3. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20-30 percig sütjük.

  4. Tálaláskor megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel.


  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 10 126
elküldve: 4
receptkönyvben: 204
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bakonyi halszelet, tejfölös-gombás halszelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Sun, 2016-12-04 13:34

Ma ez volt a vasárnapi ebédünk. Hát ez valami fenséges!
Aki szereti ezeket az alapanyagokat, mindenképpen próbálja ki, mert nem fog benne csalódni.
Köszönjük a receptet.

Keti27
Keti27 / Keti27 Tue, 2015-09-22 15:37

Elkészítettem lábosban "pörköltnek": a dinsztelt-fűszerezett hagymát, gombát öntöttem fel kis vízzel, adtam hozzá a kockára vágott halat (afrikai harcsa filé) és habartam be. Köszönöm az ötletet, nagyon finom lett! :) a hal alaplevet kihagytam, de a többit a recept szerint csináltam.
Zabpehelylisztből készült (diétás) nokedlivel tálaltam. :)

b-n
b-n Thu, 2013-08-01 11:12

Nézegettem egy ideje ezt a receptet és mivel "kevés", ráadásul több fajta gombát nem lehet csak úgy beszerezni a piacról -legkevesebb tétel is legalább 6 marék és az ember könnyen elcsábul még ebből is még abból is-, reggeli körutam után egy fél adaggal ma elkészítettem. (Holnaputánig töltött gombához eláll a többi.)Tegnap kivettem a halfilét olvadni, ma apróra vágtam és még kézzel átnyomkodtam biztos ami biztos alapon.... ja és é.keményítőt is tettem bele. Jót tett a neki. Tészta készült mellé. Nagyon finom! Megy a kedvencekbe! Köszönöm a receptet!

P.Klára
P.Klára Sat, 2012-03-24 19:36

Kedves Glaser!
Én ezt holnap elkészítem:) Nokedlit látok a fotón köretként? Én biztos azt készítek mellé. vagy valami tésztafélét. Biztos jobban illik, mint valami burgonya - bár fene tudja - sült hasábbal is el tudom képzelni. No, majd megálmodom az éjjel. Köszi a receptet, mert már unom a rántott halat, akartam valamit újítani. Majd megírom, hogy sikerült. Üdv.:Klári

P.Klára
P.Klára Sun, 2012-03-25 12:53

Ma megcsináltam:)) Én is 2 halászlé kockát tettem bele, ettől olyan kellemesen csípőske lett.
Bár a fagyasztott halszeleteket éjjelre gyümölcsmosóba állítottam, hogy lecsepegjen az összes víz róluk, a tepsiben sülés közben mégis eresztettek levet, én ezt nem szeretem, így 1 ek. búzakeményítőt pici vízzel elkevertem, s rálocsoltam a gombára, elkutymoltam a tetején, és még sütöttem egy kicsit. Így már krémes lett az állaga. Megcsinálom máskor is.:)

mome
mome Wed, 2012-02-15 11:25

Kedves Glaser!

Most csinalom mar masodszor ezt az etelt, nagyon finom! En halalaple helyett halaszlekockat dobok bele, igy is finom. Koszonom a receptet! Udv.: mome

illesera
illesera Sat, 2011-09-17 20:52

Kedves Glaser !
Az én férjem szerint is nagyon finom ! Na meg szerintem is !
Nem beszélve arrról, hogy kb. 20 perc volt az előkészítés, pedig a halat még elő is sütöttem egy kevés vajban !
Köszi a receptet, a családi kedvencek közé felvettük !
Üdv
Era

illesera
illesera Thu, 2011-09-08 20:10

Kedves Glaser !
Nagyon guszta ez az étel, nemcsak ( biztosan !) finom is ! Kérdésem : halalaplét miből készítesz ? Mert nincs nagyon kedvem még külön 2 dl alaplé miatt halat főzni/passzírozni... ! Esetleg halászlé kockából ?
Előre is köszi a választ,
üdvözlettel
Era

glaser
Glaser / glaser Thu, 2011-09-08 20:50

Kedves Era!
A hal alaplet en vasaroltam. De fözni is lehet: leveszöldseg, bors, baberlevel, halaprolek, so, viz. Mikor megfött atszürjük. A maradek levest lefagyaszthatjuk. Gondolom el lehet halaszle kockabol is kesziteni. Üdvözlettel: Maria

481
hal 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 teáskanál
gomba 20 dkg
vaj 30 g
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 200 ml
hal alaplé 200 ml
petrezselyem 2 ek
vaj 1 ek