Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halva krémes torta

Halva krémes torta
Halva krémes torta
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén karácsonyra készült ez a torta, imádom a halvát, nagyon finom, és jó krémes ez a torta.

hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg tejszínhabpor
  • 6,5 dl ásványvíz
  • 10 dkg darált mogyoró
  • 10 dkg halva
  • 10 dkg nutella
  • 16-20 ek darált keksz
  • 2 dl tej
  • 10 dkg babapiskóta
  • 1 ek vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg margarin

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 20 dk tejszinhabport habosra keverünk  4,5 dl ásványvízzel, majd három részre osztjuk.
  2. A elsőbe belekeverjük a mogyorót, a másodikba a halvát, a harmadikba a nutellát.
  3. A darált kekszet megosztjuk a halvás és a nutellás krémbe, hogy kenhető legyen, se túl lágy, se kemény.
  4. A babapiskótát a tejbe mártogatjuk, és egy kisebb tepsibe egy sorban kirakjuk, rákenjük a mogyorós krémet, erre a halvás krém jön, majd a nutellás.
  5. A megmaradt 10 dkg tejszínhabport habosra keverjük  2 dl ásványvízzel és a vaníliás cukorral, az étcsokit megolvasztjuk a margarinnal.
  6. A tortát lekenjük a habbal, és díszítjük az olvasztott csokival.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 963
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: szerb
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes mogyorós-nutellás torta, halvás krémtorta nutellával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Wed, 2012-01-04 14:11

Ez nagyon jó!!! Mi csak úgy megnasiztuk a halvát, eszembe sem jutott soha sütibe felhasználni. De ki fogom próbálni, amint megint halvához jutok. Köszi az ötletet!

candyqueen
CandyQueen / candyqueen Sun, 2012-01-01 17:16

Jajj, van itthon vagy fél kilo halva, még a nyáron vettem, de nem bírom megenni. Eddig hiába kerestem rá módot, nem tudtam felhasználni. Köszi az ötletet! Napokon belül elkésztem! :)

Angela k
Angie-30 / Angela k Mon, 2012-01-02 11:33

Kedves candyqueen !
Örülök hogy megtetszett a receptem,nagyon finom én imádom a halva-t reméllem izleni fog.

adel659
adel659 Sun, 2012-01-01 14:19

A halva egy édesség, ami Indiából és Közép-Ázsiából ered. Ismert még Délnyugat-Ázsiában, Kelet- és Dél-Európában. Népszerű a Közel-Keleten és a Balkánon, de ismert a volt Szovjetunió egyes területein is. Ez az édesség rokonságban van a fehér nugáttal.
Habár a hozzávalói nemzetről nemzetre változnak, az alap ugyanaz: szezámmag, cukor, méz és növényi olaj. A különböző jellegeket a hozzávalóknak köszönhetjük: mogyoró, dió, kakaó, mandula vagy pisztácia. A legjobb, Törökországban elterjedt Tahin-Helva, ami szezámmag pasztából (tahini) áll.

Angela k
Angie-30 / Angela k Mon, 2012-01-02 11:36

Kedves adel659 !
Köszönöm hogy válaszoltál a kerdésre pontos és részletes leirást adtál