Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Halványító zelleres krémleves

Halványító zelleres krémleves
Halványító zelleres krémleves
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű és finom leves. Ha sűrűbben szeretnénk, sűrítsük a levest kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halványító zellerszárakat megtisztítjuk, mossuk, egy szárat és néhány zellerlevelet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A forró vajban a hagymát üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a halványító zellert, és további 1-2 percig dinszteljük.
  3. Felöntjük a borral és 400 ml levessel. Lefedve, közepes hőfokon kb. 10-15 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük.
  4. Ismét felfőzzük, hozzáadjuk a tejszínt. A végen hozzákeverjük a krémsajtot, és hagyjuk a levesben felolvadni.
  5. Sóval, borssal, cayenne-i borssal, szerecsendióval, csipet cukorral ízesítjük.
  6. A sárgarépát megtisztítjuk, és a félretett zellerszárral együtt apró kockákra vágjuk.
  7. 200 ml levesben kb. 10 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
  8. A levest a zöldségkockákkal és kevés durvára vágott zellerlapival megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 8 194
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zellerkrémleves, krémleves halványító zellerből, tejszínes-krémsajtos zellerkrémleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erythirra
Erythirra Fri, 2017-10-20 08:06

Hát ezt nem nevezném egyszerűnek... Jó, annak, aki imád főzni, biztos egyszerű.

255
halványító zeller 700 g
vöröshagyma 1 közepes db
vaj 1 ek
fehérbor 100 ml
zöldség alaplé 600 ml
főzőtejszín 100 ml
krémsajt 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
sárgarépa 1 közepes db