Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ham & cheese

Ham & cheese
Ham & cheese
55 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus mac and cheese sonkával turbózott változata. Ha éppen ez ne lenne otthon, akkor pirított szalonnával is kiváló!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A szószhoz

  1. A vajat felolvasztjuk, majd belereszeljük a fokhagymát, és 1-2 percig pirítjuk, amíg meg nem csap minket az illata.
  2. Ekkor jöhet hozzá a liszt, és kézi habverőre váltunk, majd alaposan elkeverjük.
  3. Több részletben hozzáadjuk a langyos tejet, és minden adagnál csomómentesre keverjük: kevés tej, kavarás; kevés tej, kavarás - egészen addig, amíg el nem fogy a tej.
  4. Ha benne az összes tej, akkor tovább kavarjuk és főzzük, amíg sűrű nem lesz. Ez nagyjából 2-3 perc alatt meg is van.
  5. Ekkor jöhet hozzá a reszelt sajt, és amint felolvadt, akkor a fűszerek, a mustár és a só is.
  6. Lángot elzárjuk és félretesszük.

A tésztához

  1. A sonkát apró kockákra felvágjuk, majd belekeverjük a kész sajtos szószba.
  2. A tésztát enyhén sós vízben, kissé keményre kifőzzük. Nem kell teljesen, mert a szósszal betesszük még a sütőbe, ahol akkor aztán túlfőne.
  3. A tésztát összekeverjük a szósszal, és az egészet egy kivajazott hőálló tálba áttesszük.

A tetejére

  1. A tetejét megszórjuk a zsemlemorzsával, erre megy a reszelt parmezán.
  2. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre, amíg a teteje aranybarnában színben pompázik.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 683
elküldve: 2
receptkönyvben: 210
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás makaróni sajtszószban, csőben sült makaróni

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1207
vaj 50 g
finomliszt 50 g
fokhagyma 1 gerezd
tej 500 ml
cheddar sajt 20 dkg
parmezán sajt 5 dkg
szerecsendió 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
dijoni mustár 2 teáskanál
0 ízlés szerint
főtt sonka 25 dkg
makaróni 50 dkg
zsemlemorzsa 100 g
parmezán sajt 10 dkg