Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamar káposzta

Hamar káposzta
Hamar káposzta
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy divat ez a savanyúság felénk. Gyorsan elkészíthető és finom. Ajánlom legalább reggel elkészíteni, hogy az ebédig érjenek össze az ízek.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát apróra vágjuk vagy gyaluljuk. Egy nagyobb tálba teszünk egy maréknyit, és rászórunk egy kávéskanál sót. Ezt a műveletet addig folytatjuk, ameddig mind a káposzta, mind a só elfogy.
  2. Miután kész van, összekeverjük a káposztát a sóval, és félretesszük legalább 20 percre, hogy a só jól lágyítsa meg.
  3. Egy kisebb tálba beletesszük a cukrot és az ecetet. Beletöltünk 1,5 dl vizet, és addig kavarjuk, amíg a cukor elolvad benne.
  4. 20 perc után a káposztát a kézzel jól kiszorítjuk a levétől, és áttesszük egy salátástálba. A káposztát fellazítjuk, ráöntjük a cukros-ecetes vizet, majd ráöntjük a maradék vizet a káposztára. Ha nem lepte el, akkor még töltsünk rá, mert a káposzta még szív levet magába.
  5. Mikor elkészül, betesszük a hűtőbe, és hagyjuk ebédig. Utána..........
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 079
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

V.Attila

Mióta szakács: 2014.03.05.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyors savanyúság, ecetes káposzta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

85
káposzta 1 közepes db
5 kávéskanál
ecet 1 ek
cukor 1 ek
víz 5 dl