Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger buci 5.

Hamburger buci 5.
Hamburger buci 5.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kelt tésztákat és nem csak enni, de elkészíteni is. Mivel a "bolti" hambi nem annyira szimpatikus, ezért nekiálltam saját magam elkészíteni. Nagyon ízletes és nem csak hamburgerhez jó. Kevesebb cukorral sima zsemleként is szuper.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A kelt tésztáknál, amihez vajat is adunk nagyon figyelni kell a megfelelő hőmérsékletre. Mivel a tejet előmelegítjük az élesztő kelesztéséhez, ezért a vaj kissé megolvad. Vigyázzunk, hogy ez ne tévesszen meg bennünket és ne adagoljuk túl a lisztet. Kb. 10 perc gyúrás után lehet megítélni, hogy elég jó-e a tészta, ekkorra már kezdenie kell elválnia tésztának a tál falától. Amennyiben ez nem történik meg, csak akkor adagoljunk hozzá még egy kevés lisztet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk egy kevés cukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A liszthez adjuk a burgonyapelyhet, a sót, a maradék cukrot és elmorzsoljuk benne a vajat.
  3. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a felfutott élesztős tejet, majd alaposan átgyúrjuk. Közepesen lágy tésztát kell kapjunk.
  4. A megdolgozott tésztát kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk és 7-8 adagra szétosztjuk.
  5. Ezeket a gombócokat zsemleformájúra alakítjuk és sütőpapíros tepsibe tesszük.
  6. Hagyjuk ismét a duplájára kelni és mielőtt az előmelegített sütőbe tennénk megkenjük a tetejüket a kissé felvert tojással és megszórjuk a szezámaggal. (Ez nem feltétlenül szükséges, ízlés dolga.)
  7. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. Amikor kivesszük, még melegen hideg, enyhén sós vízzel átkenjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 163
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, briós, édes leveles, bagel, buci, pita, perec, kifli, burek, croissant

egyéb elnevezések

hamburger zsemle, hambizsemle, szezámmagos zsemle, hamburgerzsömle

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1081
finomliszt 80 dkg
burgonyapehely 4 kávéskanál
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
cukor 2 ek
2 teáskanál
tejföl 2 ek
margarin 12 dkg
élesztő 5 dkg
tojásfehérje 1 db
szezámmag 1 ek