Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger cipó

Hamburger cipó
Hamburger cipó
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamburgerhez kiváló, de nyugodtan lehet normál zsemle gyanánt, pl. lekvárral, vajjal is fogyasztani.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a tojást, a cukrot, a sót, a tejet és az élesztőt összegyúrjuk, ha összeállt, beletesszük a tejfölt.
  2. Az olvasztott margarint kis adagokban gyúrjuk hozzá. Jól kidolgozzuk, és kelni hagyjuk kb. 45 percig.
  3. Ha megkelt, 16, esetleg 18 cipóra osztjuk, és sütés előtt még a tepsiben 10 percig kelni hagyjuk.
  4. Eközben megcsináljuk a mázat: a tojásfehérjébe beleszórjuk a cukrot, villával egy kicsit felverjük.
  5. Sütés előtt minden buci tetejét megkenjük a mázzal, majd magas hőmérsékleten, 15-20 perc alatt szép barnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 44 707
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 001
elkészítve: 27/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvie

Mióta szakács: 2009.06.08.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: buci, perec, pita, zsemle, briós, kifli, burek, édes leveles, bagel, croissant

egyéb elnevezések

házi hamburger zsemle, házi hamburger buci

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

azsane
Mango / azsane Thu, 2013-03-14 06:53

Koszonom a remek receptet, igazan konnyu volt, es az eredmeny tokeletes. Koszonom meg egyszer.
Udv. Zsani

effa
effa Tue, 2012-09-25 13:52

Nagyon finom lett, ferjem azt mondta ez volt eddig a legfinomabb hazi hamburger amit evett. Eddig mindig kesz zsemlebol csinaltam, ez a hazi zsemle sokkl jobb, nem morzsalodik szet, jo az ize. Legkozelebb belerakom a recept szerinti cukor mennyiseget, ugy biztos meg izesebb lesz.

barathzizi
barathzizi / barathzizi Thu, 2012-03-01 20:22

Ez nagyon jó, szoktunk hamburgert csinálni, de eddig sima zsemléből készítettük, de ki fogom ezt is próbálni. :)

manócska2010
manócska2010 Thu, 2012-01-19 14:07

Szia! Elkészítettem, finom lett, de nekem túl édes volt a hamburgerhez, inkább a kalácshoz hasonlított az íze. Így a gyerekek megették vajjal és mézzel. :) Köszi és Üdv Manó

manócska2010
manócska2010 Tue, 2012-01-17 16:10

Szia! Szeretném holnap elkészíteni, de előtte lenne egy-két kérdésem. A tepsibe teszel sütőpapírt vagy vajazod-lisztezed? Mekkora a magas hőfok? Az én sütőmön a max 250 fok. Szerinted mennyi fokon süssem? Válaszodat előre is köszönöm! Üdv Manó

janoki76
janoki76 Wed, 2011-11-23 16:11

Kedves Sylvie!Megsütöttem ma zsemléket hambit igértem a családnak hát ez a recept FANTASZTIKUS! NAGYON NAGYON FINOM!!!!!!!!!!!!!köszi hogy megosztottad velünk!

Andreanmth
Andreanmth Tue, 2011-07-19 08:30

Kedves Sylvie !
Nagyon jó a recept a hétvégén megcsináltuk. grillezett húst meg zöldséget ettün mellé és nagyon izlett mindenkinek nagyon köszi . szép napot Andi

abonyka
abonyka Sat, 2011-04-09 22:02

Ez isteni! Ajánlom mindenki figyelmébe, mert nagyon finom! Igazi hamburger zsömi, imádják a gyerekek!
Köszönöm a remek receptet!

sanadka
SANADKA / sanadka Mon, 2011-02-21 18:41

Kedves főzőtársaim!!!!!Kedves Sylvie!!!!!!!!!!!!Néhány hete találtam rá erre a receptre Elismerésem!Valami isteni!!!!!!!

mina88
mina88 Sat, 2011-01-29 19:15

Kedves Sylvie!
Megsütöttem és mondhatom,hogy a legfinomabb hambi zsemle,amit ettem:)))))))))
A tetejére szezám magot szórtam,így még gusztább.Köszi!Mina

sziszi01
sziszi01 Thu, 2010-05-27 17:53

Szia! Nagyon jó a recept. Napok múlva is friss. Bármivel meg lehet tölteni!Köszi.
Sziszi

szonja
szonja Tue, 2010-01-05 13:25

Kedves Sylvie!
Megsütöttem a zsömléket, mi hamburgerhez ettük nagyon ízlett az egész családnak!
Köszönöm ezt a finom receptet! B.U.É.K.! Szonca

1032
finomliszt 1 kg
tej 0.5 l
tojás 1 db
cukor 4 ek
1 csipet
tejföl 1 ek
margarin 12 dkg
élesztő 8 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 1 teáskanál