Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger húspogácsa és puffancs

Hamburger húspogácsa és puffancs
Hamburger húspogácsa és puffancs
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy olyan hamburgert akartam elkészíteni, amiről biztosan tudom, hogy miből és hogyan készül. A család és barátok körében sikere van.

hozzávalók / 6 adag

Puffancs

Húspogácsa

ajánlat

A tésztából puffancs helyett hotdog kiflit is készíthetünk, csak a formázás más, viszont pont olyan jó.

A komplett hamburgert ízlésünk szerint megpakolhatjuk bármivel, amit szeretünk. Ha kicsit megpirítjuk a zsemlék alját és tetejét, akkor még jobb lesz. 

Én meg szoktam kenni mustárral, majd rá a saláta, paradicsom, csemegeubi, hagyma, csípős savanyúság. Erre megy rá a húspogi, majd ketchup, lapka sajt és reszelt sajt. Kész is van.

Szólj hozzá!

elkészítés

Puffancs (10 db)

  1. A tejet meglangyosítjuk, teszünk bele kb. 1 evőkanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg felfut, előkészítjük a további hozzávalókat.
  2. A lisztet és a porcukrot egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót. A margarint összekeverem a 3 tojássárgájával. (Én megolvasztom kicsit, hogy enyhén folyós legyen.)
  3. Ha megvagyunk mindezzel, akkor összekeverjük az összes hozzávalót (lisztes keverék, margarinos-tojásos keverék, felfuttatott élesztős keverék).
  4. Addig dagasztjuk, amíg szép sima felületű tésztát kapunk, ez körülbelül 6-10 perc között szokott lenni. (Én kézzel szoktam, de akinek van dagasztógépe, használja.) Akkor jó a tészta, ha a lisztes ujjunkat belenyomjuk, és egyből visszaugrik. Meleg helyen 30-40 percig kelesztjük. (Én a sütőt szoktam 50 °C fokra beállítani, és abba teszem a konyharuhával lefedett tálat.)
  5. Ha megkelt, felosztjuk 10 darabra és zsemléket formázunk belőle. Ha egy pici étolajat kenünk a pultra, vagy deszkára, akkor könnyeben lehet görgetni a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük (kettőre fér rá), majd visszahelyezzük az 50°C fokos sütőbe kelni (letakarjuk konyharuhával). Körülbelül 15 perc múlva kivesszük, és felkapcsoljuk a sütőt 190 °C fokra. Amíg felmelegszik, addig kel tovább a pufi.
  6. Ha megfelelő, akkor lekenjük a felvert tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, és körülbelül 12-15 percig sütjük. (Alsó-felső sütéssel szoktam, és körülbelül 7-8 perc elteltével megcserélem a tepsik helyzetét.) Ha kisült, rácsra helyezzük.

Húspogácsa (5-8 db)

  1. Felaprítjuk nagyon apróra a vöröshagymát, és a csemegeuborkát (lehet robotgéppel is kicsit pépesebbre, ha úgy tetszik).
  2. A darált húst összekeverjük az előzőekkel, fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, ketchuppal, mustárral és Worcestershire-szósszal. Hagyhatjuk állni egy kicsit, hogy jobban összeérjenek az ízek, de nem szükséges. Ha túl lágynak tűnik a keverékünk, akkor adhatunk hozzá tojást és zsemlemorzsát is, hogy jobban összeálljon. ( a marha-sertés kombinál nekem nem kellett bele)
  3. Ha kész, húspogácsákat formázunk belőle, és nagyon kevés zsiradékon néhány perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 28 284
elküldve: 3
receptkönyvben: 84
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsy86

Mióta szakács: 2015.09.07.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: farsang, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

házi hamburger

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

910
finomliszt 80 dkg
porcukor 6 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 3 db
friss élesztő 5 dkg
1 dkg
tej 4 dl
tojásfehérje 1 db
szezámmag 3 ek
darált sertéshús 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
csemegeuborka 2 közepes db
1 teáskanál
bors 1 kávéskanál
ketchup 1 ek
mustár 1 ek
worcestershire-szósz 1 ek
oregánó 1 kk