Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger Kattika konyhájából

Hamburger Kattika konyhájából
Hamburger Kattika konyhájából
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az az igazság, hogy semmi ötletem nem volt, hogy mit csinálhatnék a darált húsból, és egyszer még volt egy próbálkozásom hamburgerhúsra, de nem jött össze. Hajlamos vagyok arra, hogy ha valami nem sikerül, akkor azt nem is próbálom meg többször. Most alaposabban nézelődtem receptek után, és összemixeltem a nekem legjobban tetszőre. Tudom, az eredeti marhahúsból készül, de higyjétek el, így is nagyon finom! :)

hozzávalók / 3 adag

Az alaphoz

A húspogácsához

A mustármártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a húspogácsákat: a hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük.
  2. A darált húst összekeverjük a dinsztelt hagymával, tojással, fűszerezzük, belereszeljük a sajtot.
  3. Három húspogácsát formázunk belőlük, a zsemlék méretéhez igazítjuk az átmérőjüket, és grillen alacsony fokozaton megsütjük, majd mikor már nem nyers, feljebb emeljük a fokozatot, hogy piruljon is meg.
  4. Mikor kész van, és még forró, rájuk helyezünk egy-egy lapsajtot, hogy szépen olvadjon rá.
  5. Elkészítjük a mustármártást: a fokhagymákat összezúzzuk, és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mustárral elkevert tejfölt, ízesítjük a citromlével, sóval, cukorral, összeforraljuk.
  6. Összeállítjuk a szendvicseket: kettévágjuk, megkenjük vajjal, ráhelyezünk mindegyikre egy-egy lapsajtos húspogácsát.
  7. Ezekre rákanalazunk 1-2 kk mustármártást, pár paradicsomkarikát, egy-egy salátalevelet, majd ismét egy-egy lapsajtot.
  8. Lefedjük a zsemlék kalapjaival.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 596
elküldve: 2
receptkönyvben: 145
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kattika

Mióta szakács: 2011.11.07.
126 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyorsa hamburger, hamburger mustármártással, hamburger házi készítésű húspogácsával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

848
zsemle 3 db
lapkasajt 6 db
vaj 1 ek
salátalevél 3 közepes db
paradicsom 1 db
darált sertéshús 35 dkg
tojás 1 db
sajt 10 dkg
oregánó 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
napraforgó olaj 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
mustár 1 ek
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
citromlé 0.5 kk
cukor 0.5 teáskanál
vaj 3 dkg