Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger Mercedes konyhájából

Hamburger Mercedes konyhájából
Hamburger Mercedes konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokféleképpen készítettem már el a hamburgerhúst. Elvileg az eredeti receptben nincs csak só és bors. A worcester szósz nagyon jól megy a darált marhahúsokhoz, ezért én tettem bele egy picit. Ha valaki ízesebben szereti, akkor tegyen bele reszelt vöröshagymát, fokhagymát, egy kis mustárt, akár reszelt sajtot. Ezt a változatot is szeretem, de a képen látható hamburger húsban nincs csak ez a 3 összetevő. Mint már írtam is a hamburgerszósz receptjét a bátyámmal kísérleteztük ki, ami nekünk azóta is nagy kedvenc. Jobb híján én most csak grill serpenyőben tudtam elkészíteni a húst, de így is nagyon finom volt,mert a benne sütött baconszalonna zsírjában sült, amitől megkapta azt a bizonyos füstös ízt, ami egy igazi hamburgerből nem hiányozhat.

hozzávalók / 4 adag

A hamburgerhez

A hamburger szószhoz

ajánlat

Hasábburgonyával, rántott hagymakarikával kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst sózzuk, erőteljesen borsozzuk, hozzáadjuk a worcestershie-szószt, majd lefedve hűtőben kb. 30 percet pihentetjük.
  2. Addig a paradicsomot és a lilahagymát vastagabb karikára vágjuk. A salátát megmossuk, majd 6 szép darabot félretéve megszárítjuk.
  3. Egy grill serpenyőben (vagy faszenes grillen még jobb) 2 ek olajon ropogósra sütjük a bacon szalonnát.
  4. Majd a megmaradt zsiradékon megsütjük a 4-6 db-ra osztott, vizes kézzel kerekre formázott hamburger pogácsákat úgy, hogy egy húslapáttal folyamatosan rányomjuk a grillre,hogy könnyebben átsüljön.
  5. A zsemléket félbevágjuk, majd mindkét oldalának a belső felét megpirítjuk.
  6. A zsemle alsó részére teszünk egy salátalevelet, arra egy ek hamburgerszószt, rá a húst, a húsra a sajtot, majd a sajtra a bacont, hagymát és a paradicsomot, végül a zsemle tetejével befedjük.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 444
elküldve: 3
receptkönyvben: 196
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hamburger házilag, gazdagon rakott hamburger, extra burger

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koncz László
Koncz László Tue, 2017-11-28 19:04

Kedves Mercedes!Minden ételleírása tetszik!Ön remekül süt és főz!A hamburgert viszont egy kicsit másképpen készítem.A péppé ledarált marhahús pogácsákat apró lyukas forró vaslapon sütöm faszenes tüzeléssel úgy,hogy mindkét oldalán pörzs réteg,kéreg alakuljon ki.Ezzel egy időben a vékonyra vágott angol szalonna is sül a saját zsírjában vagy egy kicsi mangalica zsíron és a chedar sajt is,majd házi vajat teszek a vaslap azon részére ami nincs kifúrva és azon pirítom meg a ketté vágott hamburger zsömlét.Ha bucit használok,abban az esetben azt három egyenlő vastagságú korongra vágom el.Néha használok Worcestershire szószt én is,viszont eredeti módon,sóval,borssal fűszerezve a húst,véleményem szerint jobban előjön az édes-sós íz kombináció.Paradicsomokból kizárólag tájfajtákat használok,például ökörszív-,fekete-,lila-,nagyatádi paprika alakú paradicsomot,amik édesek,jellegzetes ízűek és még több ízt adnak hozzá a hamburgerhez.

719
marhalapocka 0.5 kg
worcestershire-szósz 1 ek
0.5 ek
napraforgó olaj 2 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
hamburger zsemle 6 db
bacon 10 dkg
cheddar sajt 10 dkg
paradicsom 2 db
lila hagyma 2 db
jégsaláta 0.5 közepes fej
ketchup 3 ek
majonéz 2 ek
mustár 1 teáskanál
lila hagyma 0.5 db
csemegeuborka 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet