Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger Norbert konyhájából

Hamburger Norbert konyhájából
Hamburger Norbert konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez nem egy szokványos hamburger. Ez azoknak az embereknek van, akik 2 kézzel habzsolják az életet. Ez egy igazi "koleszterinszörny" De aki hedonista, az nem holmi TV-ben reklámozott kamuburger-re vágyik, és nem valami zsömleméretű szendvics-re. Számomra az igazi hamburger az itt kezdődik, mert ezzel jóllakik bárki. Még a legnagyobb gyomrú ember is. Bemutatom nektek az én hamburgerem, ahogy szeretem. Olasz módra!

hozzávalók / 6 adag

A húspogácsához

A hamburgerhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk a 3 fej hagymát egy nagy tálba, majd belerakjuk a darált húst, a sót, a fűszert, végül ráütjük a tojást, majd jól összedolgozzuk.
  2. Amikor megkaptuk a megfelelő állagot, akkor előveszünk egy jó adag sütőpapírt, és 30x30-as kockákat vágunk belőle, legalább 6 darabot. (Őszinte leszek veletek, mindenki maga dönti el, mekkora húspogácsát szeretne, de ne feledjük, hogy sütésnél összerándul a hús.)
  3. Fogjuk a kész húspépet, és legalább 6 felé elosztjuk. Előveszünk egy sütőpapír kockát, és rárakjuk az egyik adagot, majd szép kerek, lapos formát alakítunk belőle. (Lehetőleg ne legyen vékony, érje el a mutatóujj vastagságát.) Miután kész van, egy másik ilyen sütőpapír kockán megcsináljuk ugyanezt a műveletet, és ha kész, rátesszük egymásra a pogácsákat. Lehetőleg mindegyik ugyanakkora legyen, és akkor nem deformálódik el egyik sem.
  4. Ha kész van, akkor jön a trükk. Be kell rakni a fagyasztóba addig, hogy megfagyjon a hús. Ugyanis ha fagyott, jobban sül anélkül, hogy szétessen, és könnyebben fordítható is. Tehát ha kellően megfagyott, akkor jön a sütés. Közepes lángon/hőfokon süssük, -mert az a legideálisabb- teflonos serpenyőben, 3 evőkanál olajjal. Nagy lapátot használjunk, mert izmosak ezek a húspogácsák.
  5. Felvágjuk a negyedkilós cipónkat. Fontos, hogy friss legyen, és az aljára rakunk egy adag salátalevelet, paradicsomkarikát és a felszeletelt trappista sajtot, majd jól meglocsoljuk szósszal. (Én a barbecue-t ajánlom, az a legjobb szósz egy ilyen hamburgerbe.)
  6. Ha megvagyunk, akkor mehet rá a frissen sült hús. Várjunk egy kicsit, hogy a sajt jól megolvadjon, majd ezt is meglocsoljuk szósszal.
  7. Végül felkarikázzuk a 2 fej hagymánkat, és megy rá egy kis hagymakarika és szósz. A végeredmény?!... Egy igazi szörny, ami ízletes, laktató, és emellett úgy néz ki, mint a képeken! Fontos, hogy jó hozzávalókat használjatok, semmi hipermarket! Jó étvágyat barátaim... Ciao Bello
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 052
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gianfranco Norbert

Mióta szakács: 2014.02.07.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: grill
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Hamburger az olasztól, hamburger, sertésburger, sajtburger

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Danidu
Danidu Sun, 2014-12-14 21:46

Köszönöm ezt a laktató és kegyetlen finom receptet. Csak ajánlani tudom mindenkinek.

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sun, 2015-04-19 21:49

Örülök, hogy elnyerte a tetszését. Bár nem tudom miért, átírták fasírt fűszerkeverékre a receptet, holott és nem azt adtam meg. Valószínűleg nem tetszett az oldal készítőinek az én megoldásom. De örülök hogy tetszett........ Hát igen....... ez nem egy Mekis trágyaburger, aminek köze nincs a képek által hirdetett hamburgerhez. :)

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Mon, 2015-04-20 09:21

Kedves Helltrox!
Milyen alapanyag helyére került a fasírt fűszerkeverék? Készségesen javítjuk, a szerkesztők nem tetszés alapján javítják a recepteket, elképzelhető, hogy az általad megadott alapanyag nem szerepelt az adatbázisunkban.
Köszönjük megértésedet!
Szép napot:
Kata

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Mon, 2015-04-20 22:02

Kedves Kati !

Először is, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT !!!!!

Másodszor........ nem negatív dologként emeltem ki azt, hogy a készítők megváltoztatták a receptem. Csupán megjegyeztem. Az adatbázisos dologban valószínűleg igazad lesz. Csak ezzel az a baj, hogy a " Méh nem darázs, a krumpli meg nem tojás " :) Tartja a magyar mondás. Tehát a fűszeradalékom, ami megszokott, az nem feltétlen fasírt por...... ami elég bárgyún hangzik..... mintha valami krumplis tésztát töltöttem volna fel :) Igyekszem helyesbíteni, vagy módosítani. További szép napot ( Amúgy meg ne a gép előtt ülj...... irány bulizni és igyál helyettem is...... :) Ciao bella )

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Tue, 2015-04-21 10:05

Kedves Helltrox!
Nagyon köszönöm!:)
Ami a fűszert illeti, esetleg még a flekken fűszerkeverék, ami közel állhat ehhez az ízvilághoz, de bármit is írsz be, az alapanyag neve után, a megjegyzésnél feltüntetheted, hogy a te keveréked pontosan milyen fűszereket tartalmaz. Illetve külön fázisban leírhatod a saját fűszerkeveréked, hogy pontosan miből mennyit tartalmaz. Tudom, kicsit macerásnak hangzik, de így biztosan az az alapanyag fog szerepelni a receptben, amit te használtál.
A legjobbakat!:)
Kata

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Fri, 2014-09-12 09:18

Nos kedves Helltrox!Nem hinném,hogy ez álmaim hamburgere,a fasírt fűszerkeverék az egyszerűbb megoldás,az is igaz.Millió változat van,de én marha,és bárányhús mellett voksolnék,és kevés fűszer,semmi macera.Miért van az,hogy a magyarok ragaszkodnak a sertéshúzhoz?Talán mert az olcsóbb,az igaz,de nem egészségesebb.

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sat, 2014-09-13 22:31

Nos "Kedves" Zsuzsamama56! Én elhiszem, hogy a választása (mert hogy ez a magyar szó) a marha- és a bárányhúsra esett, de itt Magyarországon az átlag kereset igencsak a békát, és az ő természetes élőhelyét súrolja. Elhiheti, hogy 100 emberből 99 inkább azt enné, mint Ön, kedves Zsuzsamama... csakhogy nem teheti meg. Mivel ez az oldal nem az elit, finnyás embereknek készült, hanem átlag háziasszonyoknak, illetve háziuraknak, így az én receptem is az átlagnak szól.
Úgy gondolom, hogy a pizzareceptemnél már kiélhette magát, és ha ott úgy gondolta, az én főztöm nem az Ön ízlésvilága, akkor már megbocsásson, nem értem, miért olvasgatja, és pláne, miért véleményezi a hamburger receptemet is.
Egyet azért elárulhatna nekem... ha Ön olasz származású, miért rak bármibe is kevés fűszert? További SZÉP napot "Kedves" Zsuzsamama!!!

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Sun, 2014-09-14 14:58

Nos magyar volnék, és nem szeretem a túl fűszeres ételeket.Az őseimet akiet korán elveszítettem alig ismertem,de számtalan történet maradt meg tőlük.Bocs,de többet már nem olvasom ezt az oldalt,mert nincs mit olvasnom.Chio!

1090
vöröshagyma 3 nagy fej
darált sertéshús 2 kg
2 kávéskanál
fasírt fűszerkeverék 3 ek
tojás 4 db
napraforgó olaj 3 ek
hamburger zsemle 6 db
fejessaláta 1 db
paradicsom 3 nagy db
vöröshagyma 2 nagy fej
trappista sajt 30 dkg