Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger zsemle

Hamburger zsemle
Hamburger zsemle
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyongyorsankész-amerikai recept volt, ami tényleg nagyon gyorsan elkészült, csak mivel a recept összesen 10 perc kelesztést írt, így nem annyira lett jó. :) Szóval sajnos ez nem egy gyors recept, és keleszteni is kell, ráadásul kétszer is, hogy ilyen gyönyörű fluffy kis zsemlék jöjjenek ki a sütőből.:)

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Megszórhatjuk a tetejüket szezám helyett akár mákkal, vagy bármilyen más maggal, nagy szemű tengeri sóval, de akár egy nagyon éles pengével mintákat is vághatunk rájuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg vízbe keverjük az élesztőt és a cukrot is, majd várunk pár percet, hogy felfusson.
  2. A lisztet keverőtálba öntjük, beleteszünk egy tojást, az olajat, a sót, majd a felfuttatott élesztős, cukros vizet is. 8-10 percig dagasztjuk, amíg egy kicsit még ragadós, de ruganyos tésztát kapunk.
  3. Kilisztezett tálba tesszük, letakarjuk konyharuhával vagy fóliával, és langyos helyen egy órát kelesztjük.
  4. Mikor a tészta megkelt, 10-12 dkg-os egyelő méretű zsemléket formázunk (nagyjából 8 db lesz), és azokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Amikor elhelyezzük őket, bele kell kalkulálni, hogy a második kelesztés és a sütés alatt a mostanihoz képest nagyjából még a duplájukra fognak nőni.
  5. Letakarjuk a tepsit, és ismét egy órát kelni hagyjuk a már megformázott zsemléket.
  6. Ha megkeltek, egy kikevert tojással óvatosan megkenjük a zsemlék tetejét, majd megszórjuk mindegyiket szezámmaggal.
  7. 200 C-os sütőben nagyjából 15-20 perc alatt aranybarnára sülnek.
  8. Ha megsültek, pihentessük rácson a zsemléket, amíg ki nem hűlnek.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 815
elküldve: 1
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

danigero

Mióta szakács: 2017.01.27.
5 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: buci, kifli, briós, pita, bagel, édes leveles, zsemle, croissant, burek, perec

egyéb elnevezések

hamburger buci, házi zsemle hamburgerhez

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Norcsi
Norcsi Fri, 2018-10-12 13:59

Nem sok az a 5 dkg eleszto ennyi liszthez? Mert en mindenutt azt olvasom hogy 500gr liszthez kell 2.5dkg friss eleszto vagy 7gr szaritott de itt a duplajat keri nem marad a zsemle eleszto izu vagy illatu? Nos elkeszitettem de a masodik 1 oras kelesztes utan mikor beakartam kenni a tetejet tojassal osszeestek, mit csinaltam rosszul ? lehet hogy a masodik kelesztes eleg csak 20 percig?

Naményiné Ancsa
Naményiné Ancsa Tue, 2018-02-20 13:47

Hétvégén megsütöttem a zsemléket,pont olyanok lettek mint a képen.Máskor is fogom készíteni mert,egyszerű és finom. Köszönöm a receptet!

337
finomliszt 3 bögre
napraforgó olaj 80 ml
tojás 2 db
2 teáskanál
instant élesztő 2 tasak
víz 2.5 dl
cukor 2 ek
szezámmag 2 ek