Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger zsemle Citrom konyhájából

Hamburger zsemle Citrom konyhájából
Hamburger zsemle Citrom konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor itthon grillezünk hamburgert, a zsemlét hozzá mindig így készítem. Saját kidolgozott receptem.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a vajat, a cukrot, burgonyapelyhet és a maradék tejet.
  2. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen konyharuhával letakarva, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 10 egyenlő részre vágjuk. Gombócokat formálunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd tenyerünkkel lenyomjuk őket, hogy laposak legyenek.
  4. Letakarjuk, és újra duplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben, 180 C fokon 20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 991
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom 65

Mióta szakács: 2014.11.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: édes leveles, perec, briós, pita, croissant, burek, kifli, buci, zsemle, bagel

egyéb elnevezések

hamburger buci, házi zsemle hamburgerhez, buci

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

250
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 2 ek
1 teáskanál
tej 3 dl
vaj 5 dkg
burgonyapehely 10 g