Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamburger zsemle Vicikó konyhájából

Hamburger zsemle Vicikó konyhájából
Hamburger zsemle Vicikó konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk így néz ki annak a bizonyos rendkívül egészségtelen, sokak által utált, már majdnem bűnnek számító ételnek az egyik alapja, amit hamburgernek hívunk. 

Szerintem nem is néz ki olyan rosszul! ;-) Mi legalábbis szeretjük. Ha itthon esszük, készítek hozzá zsemlét is. Íme! Neten találtam, ez egy amerikai recept. Természetesen nem csak hamburgerhez fogyaszthatjuk. Igen finom reggelihez vajjal, lekvárral, egy fincsi kakaóval is. :-)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos víz és tej keverékébe öntjük az élesztőt, elkeverjük, és hagyjuk pár percig.
  2. A liszthez vegyítjük a sót, cukrot, hozzáadjuk az egész tojást, az olvasztott vajat, majd az élesztős keveréket.
  3. Nagyon alaposan kidolgozzuk, míg nem egy selymes tésztát kapunk (géppel is kb 5 percet dagasszuk!).
  4. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  5. Ezután egyszer alaposan átgyúrjuk, és lemérjük. 
  6. 10 egyforma súlyú részre osztjuk. Majd ezekből gombócokat formálunk, de vigyázzunk, hogy teljesen sima legyen a majdani felső része azért, hogy sülés közben ne repedjen meg.
  7. Papírral borított sütőlemezre tesszük őket, és újból 1 órát kelesztjük
  8. Előmelegítjük a sütőt 185°C - ra.
  9. A megkelt gombóckákat a kissé felvert tojásfehérjével megkenjük, és szezámmaggal megszórjuk.
  10. Sütőbe tesszük, és kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 185°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 23
össznézettség: 61 874
elküldve: 28
receptkönyvben: 906
elkészítve: 89/101
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: hamburger-buci
hasonló kategóriák: bagel, burek, croissant, buci, perec, édes leveles, pita, zsemle, kifli, briós

egyéb elnevezések

hamburger buci, szezámmagos buci, hamburger zsemle szezámmagosan

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsika007
Marcsus / Marcsika007 Wed, 2016-10-26 15:10

Én nem tudom mit csinált rosszul akinek ez folyékony lett. Nekem tökéletesen sikerült!
Köszi a receptet. :)))

Kilencz
Kilencz Fri, 2016-07-29 15:54

Szia! Nem tudom nektek hogy lett ebből zsemle, de nekem olyan folyós lett mint a k... Isten. Anyósomnak is gyanús volt hogy rengeteg ez a folyadék ennyi liszthez. Igaza is lett.

vicuskám
vicuskám Thu, 2016-12-15 12:36

Nem 90 cl-t tettél mindkettőből? A 2 * 90 ml együtt nincs 2 deci, egyáltalán nem tűnik soknak.

Sagi94
Sagi94 Mon, 2016-03-14 17:55

Most készítettem először bucit, így pontosan tartottam magam a recepthez, de azt hiszem nem is fogok nagyon módosítani rajta a jövőben sem, ez így tökéletes! Köszönöm. :)

Chesty83
Chesty83 Fri, 2014-08-15 16:20

Nagyon finom lett. Igaz én 8 db-ot csináltam az adagból. A recept tökéletes! Köszönöm!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-08-16 09:11

Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült!
Én is köszönöm, hogy visszaírtál! :)

Üdv:-) Vici

Marcsi53
Marcsi53 Sun, 2014-05-25 07:50

Kedves vicikó!

A nyers tésztát lelehet fagyasztani? Köszi

andikaeger
Kis Andrea / andikaeger Wed, 2014-01-29 14:03

Először egy kicsit meglepődtem amikor a robotgépben ugy összeállt, de öntöttem egy löttyintésnyi tejet hozzá és tökéletes lett.
Nagyon szépen köszönöm a receptet és csillagos 5!!!!

szegnik
Szegnik / szegnik Tue, 2013-07-16 12:11

Tegnap elkészítettem. Én 8 db-ot sütöttem és nekem is picinek tűnt de ez csak a látszat volt.2 db után meg sem tudtunk mozdulni, úgyhogy mára is maradt.Isteni és nagyon egyszerű. Csak ajánlani tudom!!!
A Jamie-s husidat sütöttem hozzá, de az nekem kicsit egyszerű volt, valószínűleg mert mi nagyon fűszeresen eszünk mindent.
De ennek ellenére köszönöm a recepted!

Lindy
Lindy / Lindy Tue, 2013-06-18 19:39

Ma elkészítettem a zsemléket, először azt hittem picik lesznek, de megtöltve elég szép adag lett. Köszönöm a receptet!!!! Szép estét: Linda

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2013-06-21 09:01

Szívesen!

Azt hiszem, ha ilyet, mint ami a Hamburger receptemnél is látható 2 db hambit bevág az ember, már nem is olyan pici az a zsemle:-)))

Üdv:-) Vici

NyKKyN
NyKKyN / NyKKyN Thu, 2013-04-25 11:19

Szia. Nagyon tetszik a recepted, és szeretném kipróbálni, csak én kocka élesztőt használok. Abból is el lehet készíteni? Mennyi kell belőle? :)

Köszönöm! :)

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2013-04-25 12:50

Szia!

Természetesen lehet, igaz én mindig porélesztővel készítem.
Szerintem 1.5 - 2 dkg friss élesztő kellene hozzá, saccoltam csak, a liszt mennyiségét alapul véve.

Remélem tetszeni fog, ha elkészíted! :-)

Üdv:-) Vici

kojudo
kojudo Sat, 2013-03-30 16:04

18 ml folyadék nekem nagyon kevésnek tűnik... tényleg annyi kell?

kojudo
kojudo Sun, 2013-03-31 02:07

Köszönöm. Legközelebb a zsemlét is a te recepted alapján csinálom, a hambuger husid (a Jamie félét csináltam meg) nagyon finom lett. :) Még sose készítettem eddig hamburgert, de a te meghoztad a kedvem hozzá. :)

450
víz 90 ml
tej 90 ml
instant élesztő 1 tasak
vaj 40 g
tojás 1 db
finomliszt 440 g
cukor 40 g
1 tk
tojásfehérje 1 db
szezámmag 1 ek