Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis almás pite zsemlével

Hamis almás pite zsemlével
Hamis almás pite zsemlével
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy helybéli asszonytól tanultam ezt a receptet, nagyon finom, egyszerű és könnyű étel. Gyerek, felnőtt egyformán szereti nálunk.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütés előtt 1 órával a tejfölt, a két tojást, a grízt és a 2 ek cukrot kikeverjük, és állni hagyjuk.
  2. Az almát megpucoljuk, lereszeljük.
  3. Egy közepes tepsit kivajazunk.
  4. A zsemléket kb. 1 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk, és minden szeletet gyorsan megforgatunk a 3 dl vaníliás tejben. A zsemleszeleteket szorosan lerakjuk egymás mellé a tepsiben.
  5. A reszelt almát cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel összekeverjük, és rákenjük a zsemle tetejére.
  6. Ennek tetején pedig eloszlatjuk a tejfölös masszát.
  7. 180 fokos sütőben 30 perc alatt világos barnára sütjük.
  8. Csak kihűlve szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 032
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás pite zsemléből, almás süti zsemlével, rakott almás zsemle

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Havva
Évikonyhája / Havva Sun, 2013-11-17 18:05

Sziasztok!
Igen, a zsemlét a gyorsan kell megforgatni a tejben. Azért jó a szikkadt zsemle, mert az nem vesz fel annyi tejet, mint a puha. A reszelt almát tanácsos jól kinyomkodni. Így nem lesz olyan leveses a süteményünk.

gamica
gamica Sun, 2013-11-17 14:24

Nekem már ki is sült.
Tapasztalat: a zsemle friss volt, ezért több tejet szívott magába a kelleténél, így az alja "nedves" maradt. Azért nem esett szét és az íze is finom lett. Ezt érezve óvatosságból egy kanál zsemlemorzsát is kevertem az almába. Elbírta. Ötletes a recept és kezdő szakácsoknak is biztos siker! :-)

Évipeti
Évipeti Sat, 2013-11-16 15:22

Hát ezt kipróbálom!!
Nekem jól hangzik, mert szeretem az ilyen egyszerű sütiket.
Köszi az ötletet "Évikonyhája"!! :)

284
zsemle 3 db
tej 3 dl
alma 1 kg
tejföl 350 g
búzadara 4 csapott ek
tojás 2 db
cukor 4 ek
vaníliás cukor 3 csomag