Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis bélszínroló

Hamis bélszínroló
Hamis bélszínroló
24 perc / előkészület: 20 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy barátnőm édesanyjától kaptam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Főzelékekhez vagy sült krumplihoz jó kísérő.
Megjegyzés:
Ha nagyon lágy a massza, zsemlemorzsával lehet sűríteni. Jól bírja a fagyasztást is, a hűtőből kivéve rögtön süthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást,  a kenőmájast és összegyúrjuk.
  3. A masszából hengereket formázunk, és zsemlemorzsában megforgatjuk.
  4. Olajban kisütjük.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 16 729
elküldve: 2
receptkönyvben: 310
elkészítve: 14/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsóka

Mióta szakács: 2010.02.24.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

darált húsos kenyérfasírt, kenyérfasírt

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noway
noway Tue, 2018-03-27 21:01

Hát ez nem hamis, ez legalább akkora...mint a régi fóliás volt. Kenőmájas? Ételízesítő???Te jó ég...

pompaslaci
pompaslaci Sun, 2014-04-06 17:12

kicsit híg lett így zsemlemorzsát tettem még hozzá és persze csak Gyulai májas jöhet szóba.
Igen jó ízű lett és még egy étel amit megesznek a gyerekek sertéshúsból.
köszönöm

dettikedraga
dettikedraga Sun, 2013-08-25 15:52

Kedves Zsóka, örök hálám a receptedért.Nagyon finom ez IGAZI, az egész családomnak nagyon tetszett.És ez nagy szó!A fiam nagyon válogatós!Köszi még egyszer! :D

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-08-15 11:58

Kedves Zsoka! Ma elkeszitettem a hamis belszinrolot, illetve a vegen lapos burger szeru korongok lettek belole. Ugyanis en nem kenomajassal keszitettem, hanem nyers csirkemajat a robottal ledaraltam a daralt hussal egyutt, majd ugy ahogy te, hagymat, fokhagymat es fusszereket tettem bele. Mivel a nyers majtol nagyon hig lett es hiaba tettem bele prezlit nem lehetett formazni. Igy kanallal szaggattam keves olajon ellapitva, es megsutve korongok lettek belole. Igy is nagyon finom volt, csak ajanlani tudom ezt a modszert is. Legkozelebb en is kiprobalom a kenomajassal is.
Koszonom az otletet, udv, Veronika

Sziszó1113
Sziszó1113 Tue, 2013-06-04 21:24

Kedves Zsóka!
Ma elkészítettem,nagyon jó lett!Kicsit tartottam a mennyiségtől,de olvastam,hogy jól bírja a fagyasztást!A fele adag most ott vacog!
A párom szerint:"jobb mint a régi volt"!
Köszi a remek receptet,biztos gyakran fogom még elkészíteni!

Üdv: Szilvi

Enda
Enda Tue, 2012-07-31 14:53

Szia,
nagyon jól hangzik a recept. Mivel elég nagy mennyiségnek tünik, elkészíteném, de a "felesleget" szeretném lefagyasztani és máskor kisütni. Kivitelezhető, ugyan olyan izű marad??? Örülnék ha volna ezzel kapcsolatban tapasztalat:) köszönöm

zsoka66
Zsóka / zsoka66 Fri, 2012-08-17 20:06

Lehet egy kicsit már elkéstem a válasszal. Jól fagyasztható. Egy tálcát kibélelek folpakkal, arra rakosgatom a megformázott rolókat, majd betakarom egy másik folpakkal, és mehet a fagyasztóba. Mikor már megfagyott, könnyen le lehet választani a tálcáról, és zacskózható. 6 hónapig kibírja a fagyasztást, ettől hosszabb ideig még nem próbáltam.

Control
Control Mon, 2012-06-04 16:43

Köszi ezt a szuper receptet! Többféle fűszert tettem bele, kevesebb petrezselymet és sokkal kevésbé sósra csináltam mint a bolti, olcsóbb és finomabb is sokkal. Több száraz kenyerem volt, beleraktam, de nem rontotta el :)
Aki szerette régen a békebeli fagyasztott bélszínrolót annak érdemes kipróbálni.

Domimami55
Domimami55 Thu, 2012-03-08 14:50

Hát ez valami isteni finom lett, a fiam nem győzte enni. Dupla adagot csináltam, spenót, sóskafőzelék/ kinek-kinek mi az ízlése / petrezselymes krumpli volt a köret,de nem sok maradt a család többi tagjának, akik estére érnek haza. Alig várom hogy a 3 éves unokám mit szól hozzá. Köszönöm ezt a fincsi receptet, mentettük a gyors, nagyon fincsi kaják közé. Szép napot !

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-01 20:38

Ma vacsorara elkeszitettem, amikor meglattam, hogy mennyi lesz belole, imadkoztam, hogy jo legyen.
Utana meg azert, hogy abba tudjam hagyni az evest. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-19 11:04

Bocsi, de a kenőmájassal mit kell tenni?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-19 10:36

Nagyon jó ötlet, a már sokszor unalmas fasírt helyett!

1209
darált sertéshús 30 dkg
kenőmájas 30 dkg
kenyér 50 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 2 dl