Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól

Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól
Hamis bruschetta biscottiból Lakatos Márktól
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek játszni az ételekkel, elképzelni, mi lenne ha. Ez a kis falatka is ilyen, a klasszikus bruschetta, vagyis a bazsalikomos paradicsom egy pirított, fokhagymás kenyéren most egy szintén klasszikus biscottival és egy pirosas narancs feltéttel éled újjá.

hozzávalók / 4 adag

A “bruschettához”:

A feltéthez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Keverd össze a cukrot, az olvasztott vajat, a pálinkát, a mandula- és a vaníliakivonatot. Add hozzá a durvára vágott pirított mandulát, majd a tojásokat is, és alaposan keverd össze.
  2. A lisztet, a sütőport és a sót egy külön tálban keverd el, majd add a nedves hozzávalókhoz, és csak addig keverd, míg összeáll. Tedd hűtőbe legalább fél órára.
  3. Melegítsd elő a sütőt 175ºC-ra. Bélelj ki sütőpapírral egy tepsit, és vizes kézzel formázz két hosszúkás bucit a tésztából a tepsin. Süsd 25-30 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle. Azonnal tedd rácsra hűlni, majd 15 perc után szeleteld fel, és a szeleteket tedd vissza a sütőbe a tepsin újabb 15 percre, míg megszikkadnak, és enyhén aranybarnásak nem lesznek. Mindenképpen rácson hűtsd ki.
  4. Miközben sül a biscotti, elkészítheted a szószt, ami egy kesernyés, darabos lekvárra emlékeztet inkább. Ehhez a filézett narancsokat a narancshéjjal az áfonyával és a cukorral együtt tedd fel egy lábosba főni. Amikor már levet engedett, öntsd fel a Camparival, majd közepes lángon bugyogtasd, míg szirupos nem lesz. Ha lehűl, ez még tovább sűrűsödik majd. Még forrón keverd bele a felcsíkozott bazsalikomlevelek 2/3-át, és hagy kihűlni.
  5. Ha a biscotti is kihűlt és a narancsszósz is legalább szobahőmérsékletű, akkor tálald brushetta szerűen, vagyis a biscottira halmozz a szószból. Díszítésként szórd meg a maradék bazsalikommal.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 300
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos keksz

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1306
cukor 20 dkg
vaj 12 dkg
pálinka 3 ek
mandulaaroma 10 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
tojás 3 db
mandula 12 dkg
finomliszt 40 dkg
sütőpor 1.5 tk
1 csipet
narancshéj 1 narancsból nyert
narancs 4 db
aszalt gyümölcsök 5 dkg
cukor 5 dkg
campari 1.5 dl
bazsalikom 5 levél