Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis burek 2.

Hamis burek 2.
Hamis burek 2.
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató levesek után szoktam megsütni. Nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este beáztatunk 1 liter tejben fél kg orsós tésztát.
  2. Másnap a többi hozzávalót összekeverjük, és beleöntjük a tejes tésztát.
  3. Tepsibe öntjük, és sütni kezdjük. Amikor félig megsült, reszelt sajttal megszórjuk, és készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 924
elküldve: 6
receptkönyvben: 219
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: 1

szakács

venusz1

Mióta szakács: 2010.11.30.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: burek
hasonló kategóriák: croissant, édes leveles, perec, kifli, hamburger-buci, bagel, briós, buci, zsemle, pita

egyéb elnevezések

sült tészta, sajtos sült tészta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Heidi1959
Heidi1959 Thu, 2017-01-05 13:02

Szerintem egy nagyon egyszerű recept van túlkomplikálva. Kb. 35 éve szerepel az étrendünkben. Összekeverem a hozzávalókat,és sütés előtt kb. 15 percig hagyom állni.

csaba1979
csaba1979 Thu, 2014-11-13 17:45

egy tipp:fözd fél készre a tésztát .ugyan olyan lesz az ize :)én igy csinálom évek óta

Szalko
Line / Szalko Thu, 2011-06-02 13:17

Szia!
Megint elkészítettem a receptet, de se joghurt se tojás nem került bele, mert nem volt otthon, ám beletettem csíkokra szelt bacon szalonnát nem keveset, s igen finom lett a szalonna miatt, még menőbb lett, mint a kapros túrós. Őzgerincformába sütöttem s szépen lehet szeletelni guszta.

venusz1
venusz1 / venusz1 Sun, 2011-06-19 22:57

Szia!
Örülök,hogy ennyire megihletett ez a finomság.Várom a további ötleteidet.Biztos van még a tarsolyodban.

saxo
saxo Tue, 2011-04-05 09:39

 Ez HATALMAS adag! :-) Amúgy kb. 5 órát tudtam áztatni, de elég volt.
Ja, és finom. :-)

Szia: saxo

venusz1
venusz1 / venusz1 Tue, 2011-04-05 18:48

Örülök,hogy ízlett!Jó tudni,hogy elég neki 5óra is.Bevallom sokszor azért nem sütöttem meg,mert elfelejtettem előtte este beáztatni.Így ezek szerint még reggel sem kések le semmiről.Köszönöm,hogy megosztottad velem.Szia!Szilvi

venusz1
venusz1 / venusz1 Sat, 2011-04-02 20:41

Szia!
Örülök,hogy tetszik a receptem,nekem viszont az ötleted!
Várom a kísérletezésed eredményét,remélem beavatsz majd!Üdv:Szilvi

Szalko
Line / Szalko Wed, 2011-04-06 21:40

Szia Szilvi!
Legközelebb tényleg husisat csinálok, most nem volt türelmem kivárni míg kiolvad a hús, annyit változtattam, hogy kaprot juhtúrót tettem a joghurt helyett, így is nagyon finom, meg jó sok lett, meg szétpattant a komoly hőálló tálam teteje. Ennek az ételnek az állaga, ami nagyon jó, meg persze az íze, köszi a receptet.
Üdv: Kis Szalkó

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-04-07 10:50

Szia!
Teli vagy jobbnál jobb ötlettel.Így is kipróbálom majd,mert mi is szeretjük a kapros,túrós dolgokat.Tulajdonképpen mindenevőek vagyunk!Sajnálom a táladat!Ennyit a hőállóságról!Örülök,hogy ízlett a nyami!További szép napot neked.

saxo
saxo Fri, 2011-04-01 10:47

Szia!
Kb. mennyi ideig sül? Nem kell letakarni, hogy megpuhuljon?

venusz1
venusz1 / venusz1 Fri, 2011-04-01 11:30

Szia!
Nekem gáz sütőm van,és előszoktam melegíteni.Így kb. fél óra alatt kész.Letakarni azért nem kell,mert előző este beáztatod a tejben a tésztát és tejesen beszívja magába a tejet.Ettől puha az egész!Arra figyelj,hogy a sajtot amikor rátetted,avval együtt már csak addig süsd,amíg a sajt egy kis arany színt kap.Ha nagyon megsütöd akkor egy kicsit a teteje ropogós lesz.Viszont,ha úgy szeretitek a sajtod az ételen akkor süsd!
Remélem sikerül!Üdv:Szilvi

1070
tészta 50 dkg
tej 1 l
joghurt 300 g
tejföl 300 g
tojás 5 db
1 ek
napraforgó olaj 1 dl