Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hamis cézár saláta Robág Etneltől

Hamis cézár saláta Robág Etneltől
Hamis cézár saláta Robág Etneltől
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kánikula van. Éhesek vagyunk, de nem kívánunk semmit a szokásos magyaros kajákból.

Megmaradt a hétvégéről pár kifli, van itthon zöldség. A  fenti anyagokból a fenti recipe jött össze, igen finom lett, ráadásul könnyű étel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kifliket hosszában félbe vágjuk, magasabb falú teflonos serpenyőben a vágott felét megpirítjuk. (Az egyik fele alá kacsazsírt olvasztottam, de elfogyott, szűz olívaolajon fejeztem be, semmivel sem lett rosszabb, he-he.) Az enyhén megpirult kifliket kiszedjük, és falatokra vágjuk.
  2. A  zöldpaprikákat kicsumázzuk, és nagyobb darabokra vágjuk, a zöldhagymát ugyancsak 2-3 darabra metszük.
  3. A serpenyőben kevés olívaolaj mellett kb. 1 dkg-nyi fűszervajat olvasztunk (lehet teavaj is), és habosra forrósítjuk. Rádobjuk a zöldségeket, és sűrű keverés mellett pirítjuk, dinszteljük (mint a wokban). Közben rászórunk 1 mokkáskanálnyi őrölt koriandert, kevés durvára őrölt fekete borsot.
  4. 2-3 percnyi forgatás után ráöntünk 1 kávéskanálnyi balzsamecetet és 1 csapott evőkanál barna (nád)cukrot. Ezekkel együtt jól átkeverjük kb. még egy percig, közben a zöldség jól láthatóan kifényesedik (a cukor karamellizálódott rajta).
  5. Ekkor levesszük a tűzről, és enyhén megsózzuk. Csak ilyenkor szabad, mert korábban a zöldségek vizet eresztenének.
  6. A falatokra vágott kiflidarabkák tetejére halmozva a zöldségeket tálaljuk.
  7. A kenyérféle lehet bármilyen szikkadt pékárú, pl. zsömle, szendvics, kenyér, stb.
  8. A zöldségek is lehetnek változatosabbak is, pl. cukkini, padlizsán, uborka, sárgarépa, lilahagyma, vöröshagyma stb.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Robág Etnel

Mióta szakács: 2011.06.15.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: saláta
konyhatechnológia: wok receptek
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

wokban sült zöldségek, párolt zöldségek pirított kiflivel, zöldséges egytál kifliropogóssal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

328
kifli 6 db
zöldpaprika 4 db
zöldhagyma 5 db
olívaolaj 3 ek
balzsamecet 1 tk
nádcukor 1 csapott ek
fűszervaj 1 dkg
koriander 0.75 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint
1 csipet